Çeçen lider Kadirov, Putin'in gözdesi Peskov'u hedef aldı!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in isteği üzerine, askerleri ile beraber Ukrayna'ya savaşmaya giden Çeçenistan Devlet Başkanı Kadirov'un çıkışı gündem oldu. Çeçen lider Ramazan Kadirov, Kremlin'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sadık olmayan insanlar olduğunu iddia etti. Kadirov, yaptığı açıklamada Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov'u hedef alarak iktidarda Putin'e sadık olmayan insanlar olduğunu söyledi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Rusya ile Ukrayna krizi henüz sona ermeden, Moskova, Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov'un yaptığı açıklamaları ile sarsıldı.


KADİROV: PUTİN'E SADIK OLMAYAN İNSANLAR VAR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in isteği üzerine, askerleri ile beraber Ukrayna'ya savaşmaya giden Çeçenistan Devlet Başkanı Kadirov'un çıkışının Moskova'da gündem olduğu öğrenildi. Çeçen lider Ramazan Kadirov, yaptığı açıklamada, Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov'u hedef alarak iktidarda Putin'e sadık olmayan insanlar olduğunu söyledi. Peskov'u yeterince vatansever olmamakla suçlayan Kadirov, "Bu konuda bir şeyler yapılması gerekiyor" dedi. Rus siyasi analistleri, şimdiye kadar "dokunulmaz" olarak görülen Peskov'a yönelik iddialar karşısında şaşkına döndü. Peskov, Kadirov'un suçlamalarına yanıt vermedi. Yine Kadirov, Rus heyetini Türkiye'deki görüşmelere yönlendiren Vladimir Medinsky'yi de eleştirdi ve Kiev'den çekilme kararının yanlış olduğunu söyledi.

ÇEÇEN ASKERLERİN UKRAYNA'YA YEM YAPILDIĞI İDDİA EDİLİYOR

Bir diğer iddiaya göre de; Çeçenistan Devlet Başkanı Kadirov'un tepkisine, Rus askerleri ile Ukrayna'daki Çeçenler arasındaki bazı sorunlar neden oldu. Özellikle yardımcıları tarafından Ukrayna lideri Vlodomir Zelenskiy'ye yöneltilen iddialar, Çeçen güçlerinin mevzilerinin Rus casusları tarafından Ukrayna ordusuna devredildiğini söylüyor.

RUSYA'DA İÇ ÇEKİŞME TIRMANIYOR

Öte yandan, Kadirov'un bu çıkışının gerçek nedeninin, Rusya'daki taraflar arasındaki güvensizlik ve güç mücadelesi olabileceği düşünülüyor. Moskova'da yapılan diğer değerlendirmede; Putin üzerindeki artan etkisinden ve korgeneralliğe yükselmesinden endişe duyan Kadirov, sahada başarısız olmasını önlemek için böyle bir adım atabileceğini iddia ediyor. Rusya'nın Ukrayna'da başarısız olması nedeniyle, Kremlin içindeki görüşmelerin tırmanması bekleniyor.

Çeçen lider Kadirov, Putin'in gözdesi Peskov'u hedef aldı! ile ilgili etiketler Rusya Putin Moskova Çeçenistan Devlet Başkanı ramazan kadirov Peskov Rusya Ukrayna savaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.