Caz müziğinin efsane ismi George Mraz yaşamını yitirdi

Çek asıllı Amerikalı ünlü caz müzisyeni George Mraz 77 yaşında hayatını kaybetti. Oscar Peterson, Mraz için "Müzik dünyası için büyük bir kayıp" ifadelerini kullandı.

50 yılı aşkın süredir Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Çek müzisyen George Mraz, Perşembe günü 77 yaşında yaşamını yitirdi. Mraz'ın eşi ve piyanist Camilla Mraz, sosyal medya paylaşımında sanatçının ölümünü duyurdu ancak ölüm nedenine dair bilgi vermedi.

Caz müziğinin efsane ismi George Mraz yaşamını yitirdi

BİRÇOK ALBÜMDE İMZASI BULUNUYOR

Başarılı albümlere imza atan ünlü caz müzisyeni, Eylül 1944'te Güney Bohemya, Písek'te Jirí Mráz'da doğdu. Mraz, 20. yüzyılın en ünlü müzisyenleri arasında yer alırken birçok ünlü cazcıyla da çalışmıştı.

Ella Fitzgerald, Oscar Peterson, Clark Terry, Herbie Hancock ve Joe Williams gibi dünyanın en beğenilen caz müzisyenleriyle birlikte çaldı.

1969'da Dizzy Gillespie tarafından grubuyla New York'ta çalması için davet edildi. Daha sonra Mraz, Oscar Petersons Trio ve Ella Fitzgerald ile oynadı.

Caz müziğinin efsane ismi George Mraz yaşamını yitirdi ile ilgili etiketler George Mraz Oscar Peterson Camilla Mraz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.