Rize'de 6 puanlık maç Giresunspor'un! Çaykur Rizespor düşüyor mu?

Teknik direktörlüğe Bülent Korkmaz'ı getirdikten sonra ilk maçında deplasmanda Galatasaray'a 4-2 kaybeden Çaykur Rizespor, 28. hafta maçında Giresunspor'u ağırladı. Atmacalar bu maçı kazanıp rakibiyle farkı 3'e indirmek istiyordu ancak 1-0 öne geçtiği maçı 1-2 kaybetti. Hakan Keleş'in takımı kritik mücadeleden 3 puanla ayrılarak rakibiyle puan farkını 9'a yükseltti ve kümede kalma savaşında önemli bir adım atmış oldu.

1-2

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

12. dakikada gelişen Giresunspor atağında ceza sahasının dışında topla buluşan Umut Nayir’in sol çaprazdan gerçekleştirdiği vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

14. dakikada Gedson'un kullandığı kornerde ceza sahası içinde Pohjanpalo'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0

21. dakikada sol kanattan gelen pasta ceza sahasının içerisinde topla buluşan Chiquinho’nun vuruşunda kaleci Gökhan topu kornere çeldi.

24. dakikada orta sahada topla buluşan Pohjanpalo rakiplerinden sıyrılarak sağ kanattan ceza sahasına kadar girerek vuruşunu gerçekleştirdi ancak kaleci Okan topu kornere çeldi.

45+3. dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Muhammed’in Eren Albayrak ile girdiği mücadelede yerde kalması sonucu hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Chiquinho meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-1

Rize'de 6 puanlık maç Giresunspor'un! Çaykur Rizespor düşüyor mu?

Maçtan Dakikalar (İkinci yarı)

48. dakikada Giresunspor’da Serginho’nun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Traore meşin yuvaralğı ağlara gönderdi. 2-1

53. dakikada Ronaldo Mendes’in kullandığı serbest vuruşta Tyler Boyd topu kafasıyla Sabo’ya indirdi. Sabo’nun vuruşunda ise top kaleci Okan’ın kucağında kaldı.

Süper Lig'in 28. haftasında Çaykur Rizespor ile Giresunspor karşı karşıya geldi. Çaykur Didi Stadı'ndaki maçı hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetti.

Son maçında deplasmanda Galatasaray'a 4-2 kaybeden yeşil-mavililer, 27 maç sonunda 23 puan ile ligin 19. sırasında yer alıyor.

Rize temsilcisinde kırmızı kart cezalısı Baiano, sarı kart cezalısı Boldrin ve sakatlığı bulunan Aminu Umar kadroda yoktu. Sakatlıktan çıkan kaleci Gökhan Akkan, Gökhan Gönül, Cemali Sertel ve Sabo ise takıma döndü.

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan, Eren, Holmen, Ponck, Cemali, Dabo, Gedson, Yusuf Sarı, Mendes, Boyd, Pohjanpalo

GİRESUNSPOR: Okan, Aziz, Alexis, Diarra, Hayrullah, Traore, Flavio, Sergio, Chiquinho, Muhammed, Umut Nayir

Teknik direktörlüğe Bülent Korkmaz'ı getirdikten sonra ilk maçında iyi mücadele etmesine rağmen mağlup olan Çaykur Rizespor, evinde 3 puana kilitlenmişti ancak işler sarpa sardı...

GİRESUNSPOR İÇİN FİNAL MAÇI

6 maçlık galibiyet hasretine geçen hafta evinde Göztepe'yi 3-1 mağlup ederek son veren GZT Giresunspor, Çaykur Rizespor maçına final maçı gözüyle bakıyordu.

29 puanla 16. sırada yer alan Yeşil-Beyazlılar, bu maçta 3 puanla ayrılarak rakibiyle puan farkını 9'a yükselterek kümede kalma savaşında önemli bir adım atmış oldu.

Teknik direktör Hakan Keleş, "Göztepe maçında kazandığımız üç puanı taçlandırmak istiyoruz" demişti.

OPTA VERİLERİ...

Giresunspor'u konuk ettiği son sekiz lig maçını kaybetmeyen Çaykur Rizespor (5G 3B), rakibine evinde en son 1989/90 2. Lig sezonunda mağlup oldu (0-1).

Çaykur Rizespor ile oynadığı son üç lig maçının ikisini kazanan (1M) ve Süper Lig'deki tek karşılaşmada rakibini mağlup eden Giresunspor, daha önceki dokuz mücadeleden tek galibiyet çıkarabilmişti (4B 4M).

Süper Lig'de beş maçtır galip gelemeyen (2B 3M) ve son iki karşılaşmadan puansız ayrılan Çaykur Rizespor, bu sezon daha uzun bir yenilgi serisini sadece bir kez yaşadı (Ağustos-Ekim 2021 arasında 7 maç).

Rize'de 6 puanlık maç Giresunspor'un! Çaykur Rizespor düşüyor mu? - Resim : 2 

 

 

Rize'de 6 puanlık maç Giresunspor'un! Çaykur Rizespor düşüyor mu? - Resim : 3

Rize'de 6 puanlık maç Giresunspor'un! Çaykur Rizespor düşüyor mu? ile ilgili etiketler canlı izle Çaykur Rizespor giresunspor Joel Pohjanpalo Muhammed Gümüşkaya Chiquinho Hamidou Traore Hakan Keleş
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.