Galatasaray 7 eksikle gittiği Ç. Rizespor deplasmanında Diagne'nin golleriyle kazandı

Çaykur Rizespor deplasmanına 7 eksikle giden Galatasaray, her iki yarıda attığı gollerle 4-0 galip geldi. Sarı-Kırmızılılar'a 3 puanı getiren gollerin 3'ünü Mbaye Diagne kaydetti. Mario Balotelli'yi örnek alan Diagne, gollerinden sonra İtalyan yıldız gibi sevinmeyi ihmal etmedi. Karadeniz ekibinin 6 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

Süper Lig'deki 3 maçlık galibiyet serisi geçen hafta Seyrantepe'de Kayserispor beraberliğiyle sona eren Galatasaray, 10. hafta mücadelesinde 6 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Çaykur Rizespor'a konuk oldu. Sarı-Kırmızılılar zorlu deplasmanda Mbaye Diagne (3) ve Taylan Antalyalı'nın golleriyle galip geldi.

Yenilmezlik serisini 5 maça çıkaran Fatih Terim öğrencileri puanını da 20 yaptı. Cim Bom,11. hafta Hatayspor'u ağırlayacak. 12 puanda kalan Stjepan Tomas'ın öğrenileri ise Karagümrük'e konuk olacak

Sarı-Kırmızılılar, zorlu Rize deplasmanına 8 oyuncusundan yoksun geldi. Galatasaray’da Ryan Babel, Omar Elabdellaoui, Younes Belhanda, Arda Turan, Okan Koçuk ile sakat olan Marcelo Saracchi, Fernando Muslera ve Radamel Falcao bu karşılaşmada kadroda yer almadı.

Geçen sezon Çaykur Rizespor forması giyen Oğulcan Çağlayan, Galatasaray forması ile eski takımına karşı ilk 11’de başladı.

Galatasaray 7 eksikle gittiği Ç. Rizespor deplasmanında Diagne'nin golleriyle kazandı

REMY YEDEK SOYUNDU

Çaykur Rizespor’da son oynanan Atakaş Hatayspor maçının ilk 11’inden tek değişiklik yapıldı. Yeşil-mavililerin teknik direktörü Stjepan Tomas, Galatasaray karşısında Onur Bulut yerine Braian Samudio’ya ilk 11’de şans verdi. Koronavirüs tedavisi tamamlanan Loic Remy yedek soyundu.

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan, Moroziuk, Meriah, Emir, Melnjak, Donsah, Abdullah, Baiano, Boldrin, Samudio, Skoda

GALATASARAY: Fatih, Linnes, Donk, Marcao, E. Taşdemir, Taylan, E. Akbaba, E. Kılınç, Feghouli, Oğulcan, Diagne

GÖKHAN AKKAN'DAN ÜST ÜSTE KURTARIŞLAR

Sarı-Kırmızılılar ilk 20 dakikada 3 kez gole yaklaştı. 10'da Sofiane Feghouli yokladı, Gökhan Akkan net bir golü çıkardı. Geçen hafta Hatay deplasmanında da iyi bir maç çıkarmasına rağmen son dakikada yaptığı inanılmaz hatayla takımının 2 puan kaybetmesine neden olan milli kaleci, 17'de Emre Akbaba'ya, 25'te de Oğulcan Çağlayan'a geçit vermedi. Sol kanattan yapılan ortaya Oğulcan kafayı vurdu, şutu üst direkten döndü, ardından bomboş pozisyonda Diagne'nin kafa vuruşunda, topu yerde yatan kaleci Gökhan ayaklarıyla çıkardı.

Dk. 30 YİNE GÖKHAN! Diagne'nin penaltı noktası üzerinden şutunda Gökhan Akkan yine gole izin vermedi.

Galatasaray 7 eksikle gittiği Ç. Rizespor deplasmanında Diagne'nin golleriyle kazandı - Resim : 2

Dk. 45 PENALTI! Melnjak ile Emre Akbaba arasındaki hava topu mücadelesinden penaltı kararı çıktı. Pozisyonu VAR'da izleyen Atilla Karaoğlan, beyaz notkayı gösterdi.

Dk. 45+2 GOL! Penaltıda topun başına geçen Mbaye Diagne, Gökhan Akkan'ı mağlup etti ve Galatasaray deplasmanda 0-1 öne geçti. Geçen hafta Kayserispor maçında da penaltı golü atan Senegalli, gol sayısını 2'ye yükselti.

Dk. 52 GOL! Oğulcan Çağlayan büyük bir gayretle topu Çaykur Rizespor ceza sahasına taşıdı, Emre Akbaba'nın şık topuk pasında Mbaye Diagne skoru 0-2'ye getirdi. Senegalli golcü geçen sezon da Rize'ye deplasmanda 2 gol atmıştı.

Dk. 77 KIRMIZI! Çaykur Rizespor'un Brezilyalı orta saha oyuncusu Fernando Boldrin, 2. sarıdan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Dk. 79 GOL! Maçın yıldızı Mbaye Diagne kaleci Gökhan'ı soğuk kanlı bir şekilde çalımlayıp kendisinin ve takımının 3. golünü attı. Asistin altında Emre Kılınç imzası...

Dk. 86 GOL! Yay üzerinde topla buluşan Taylan Antalyalı nefis bir ayakiçi plaseyle skoru 0-4'e getirdi. Başarılı orta saha oyuncusu Steven Gerrard'ı bile kıskandıracak golle güzel futbolunu süsledi ve tabelayı belirledi.  

Galatasaray 7 eksikle gittiği Ç. Rizespor deplasmanında Diagne'nin golleriyle kazandı - Resim : 3

Galatasaray 7 eksikle gittiği Ç. Rizespor deplasmanında Diagne'nin golleriyle kazandı ile ilgili etiketler Galatasaray Stjepan Tomas Fatih Terim Çaykur Rizespor Mbaye Diagne
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.