İzmir derbisini kazanan Altay'dan Çaykur Rizespor deplasmanında 2-1'lik galibiyet

Hafta sonu İzmir derbisinde Göztepe'yi son dakika golüyle deviren Altay, yıllar sonra döndüğü Süper Lig'de yükselişini sürdürüyor. 6. haftada Çaykur Rizespor'a konuk olan Mustafa Denizli'nin takımı, şiddetle 3 puana ihtiyacı olan rakibini 2-1 mağlup ederek puanını 12 yaptı.

Süper Lig'in 6. haftasında Çaykur Rizespor'a konuk olan Altay, deplasmanda 1-2 kazandı. Hafta sonu İzmir derbisinde Göztepe'yi son dakika golüyle deviren Siyah-Beyazlılar, yıllar sonra döndüğü Süper Lig'de yükselişini sürdürüyor.

İzmir ekibine galibiyeti getiren golleri İsveçli stoper Eric Björkander ile Senegalli golcü Bamba kaydetti. 44'te Erhan Çelenk'in kullandığı köşe vuruşunda top ön direkte Thiam kafayla arkaya çevirdi, bomboş durumdaki Björkander ilk yarı biterken takımını öne geçirdi.

Thiam, maçın 68. dakikasında Çaykur Rizespor stoperi Holmen'e yaptığı sert faul nedeniyle 2. sarı kartta kırmızı kart gördü. Rakibi 10 kişi kalan Karadeniz ekibi beraberlik golünü ararken kalesinde 2. golü gördü. 73'te Cebrail Karayel'in pasında ceza sahasında topla buluşan Daouda Bamba farkı 2'ye çıkardı. Polonyalı kaleci Lis, 89'da mutlak golü önledi.

Çaykur Rizespor'un golü 90+1'de Yannick Bolasie'den geldi. Yıldız isim, takımının bu sezon iç sahadaki ilk golüne imza attı ama bu gol puan için yeterli olmadı.

ERHAN ÇELENK'TEN CENTİLMENLİK DERSİ

Altay'ın orta saha oyuncusu Erhan Çelenk maçın ilk yarısında centilmenlik dersi verdi. Skor 0-0 devam ederken Fabricio Baiano, Erhan'ın presi sırasında bir anda yerde kaldı. Baldırı çeken sambacı oyuna devam edemezken rakibinin sakatlandığını gören Erhan Çelenk, gole giderken oyunu durdurdu. Erhan Çelenk'in bu haraketinden sonra tribünler "Helal olsun sana" tezahüratları yaptı.

İzmir derbisini kazanan Altay'dan Çaykur Rizespor deplasmanında 2-1'lik galibiyet

"BÜLENT UYGUN İSTİFA" SESLERİ

6 maçta 4 galibiyetle 12 puana ulaşan Mustafa Denizli yönetimindeki Altay'da hafta sonu ağırlayacağı Beşiktaş maçı öncesi moraller tavan yaptı.

Süper Lig'in ilk 6 haftasında 1 beraberlik, 5 yenilgiyle kabus gibi bir başlangıç yapan Çaykur Rizespor'da ise gözler teknik direktör Bülent Uygun'a çevrildi. Altay'ın 2. golünden sonra tribünler bir süre "Bülent istifa!" diye inledi.

Tecrübeli çalıştırıcının geçtiğimiz hafta da istifası gündeme gelmiş ancak yönetim hocanın arkasında durmuştu. Atmacalar 7. haftda Başakşehir deplasmanında ter dökecek.

İzmir derbisini kazanan Altay'dan Çaykur Rizespor deplasmanında 2-1'lik galibiyet ile ilgili etiketler Altay Bülent Uygun Mustafa Denizli Çaykur Rizespor Erhan Çelenk Daouda Bamba
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.