Çaykur, çaya ortalama yüzde 43.71 zam yaptı

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) çay fabrikalarının yaş çay alımlarını başlatması için talimat verdiği bildirildi. Öte yandan Çaykur, çaya ortalama yüzde 43.71 zam yaptı.

Rize-Artvin Havalimanının 14 Mayıs günü açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı yaş çay alım kilogram fiyatını desteklemeyle birlikte 7 lira olarak açıklarken, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü de bugün çay fabrikalarına yaş çay alımlarını başlatması için yazılı talimat verdi. Buna göre ÇAYKUR, 2022 ürünü yaş çay alım fiyatının yüzde 76 artışla kiloda 6,70 lira ve kilogramda 30 kuruş destek priminin açıklanmasının ardından, çaya zam yaptı.

KOTA DÖNÜM BAŞINA 600 KG

ÇAYKUR'un birinci sürgünde üreticilerden dönüm başına 600 kilogram kota uygulayacağı belirtilirken, henüz şuana kadar çay üreticilerini çay toplamak için bahçelerine girmediği öğrenildi.

 

ENFLASYONA ETKİSİ MAYIS VE HAZİRAN'DA

TÜİK'in enflasyon sepetinde çayın ağırlığı yüzde 0,5464 olarak gözüküyor. Buna göre yüzde 43.7'lik zammın manşet enflasyona etkisi 0.24 puan olacak hesaplanıyor. Zammın ay ortasında gelmesinden dolayı bu etki Mayıs ve Haziran enflasyon rakamlarında görülecek.

 

Çaykur, çaya ortalama yüzde 43.71 zam yaptı ile ilgili etiketler Çaykur yaş çay
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.