Çay sezonu açıldı, korona endişesi arttı

Türkiye'de vaka oranının en yüksek olduğu 4. il olan Rize'de çay sezonu açıldı. Sezonun başlaması ile birlikte çay toplamak için kente gidenler ise tedirginliği daha da artırdı. Yetkililer dışarıdan gelenleri tedbirlere uyması yönünde uyarırken, alım yerlerinde de denetimler sıklaştırıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka haritasında en çok vaka görülen iller arasında Rize 4’üncü sırada yer aldı. Kentte önceki hafta 270,94 olan vaka haritası 167,27’ye gerilemesine rağmen vaka sayılarının diğer illere göre yüksek oranda kaldı. Kentte köy evlerindeki aile içi toplu buluşmaların artışa neden olduğu vakaların yüzde 83’ünün bu nedenle yayıldığı tespit edildi.

Çay sezonu açıldı, korona endişesi arttı

ÇAY GÖÇÜ DE ETKİLEDİ

İl dışından çay göçü ile gelenlerin akrabaları ile toplu buluşmalarının da vaka artışlarında etkili olduğu belirlendi. Vatandaşlar çay göçü ile gelenlerin tedbirlere uymasını isterken, yetkililer çay alım yerlerinde tedbirleri sıklaştırdı. Çaykur yetkilileri çay alım yerlerinde maske ve mesafe kuralına uymasını istediği üreticileri randevu ile çay satışı için davet ediyor, yoğunluğun önüne geçiyor.

Çay sezonu açıldı, korona endişesi arttı - Resim : 2

‘SIKINTI YAŞANMAYACAK’

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim çay hasadı için pandemi kuralları kapsamında gerekli tedbirlerin alındığını belirterek “Pandemi ile ilgili geçen yıldan tecrübeliyiz. Bu yıl da gerekli tedbirleri aldık. Alım yerlerine gelen üreticilerimiz maskelerini takıyor, mesafeye dikkat ediyor. Randevu sistemi ile yoğunluk oluşturmadan çaylarını satıyorlar. Bu yıl da hiçbir sıkıntı yaşamadan çay kampanyasını götüreceğiz" dedi. (DHA)

Çay sezonu açıldı, korona endişesi arttı ile ilgili etiketler Rize Çay vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.