Çavuşoğlu'ndan Yunan vekile tepki: Haddini bilsin

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından, Yunan milletvekili Ioannis Lagos'un Avrupa Parlamentosu'nda Türk bayrağını yırtmasına ilişkin sert bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu, ''Avrupa'nın şımarık, ırkçı çocukları haddini bilsin'' ifadelerini kullandı.

Brüksel'de düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nun "Yunan Adalarında İnsani Durum" başlıklı oturumunda, bölgedeki göçmenlerin durumu ele alındığı sırada Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekiline Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tepki gösterdi. Çavuşoğlu, ''Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir. Avrupa'nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin'' dedi.


Twitter hesabından Türk Bayrağı resmi paylaşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tepkisini şu sözlerle gösterdi:

''Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir. Avrupa’nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin. Avrupa İslam karşıtlığı ve ırkçılığa artık dur demeli.Bayrağımız her yerde şerefle dalgalanmaya devam edecek! AP’nin de bu palyaço hakkında gerekeni yapmasını bekliyoruz.''



Çavuşoğlu'ndan Yunan vekile tepki: Haddini bilsin

 

Çavuşoğlu'ndan Yunan vekile tepki: Haddini bilsin ile ilgili etiketler Yunanistan Avrupa Yunan milletvekili Bakan Çavuşoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.