Çavuşoğlu'ndan Macron'un 'müttefik' çıkışına sert yanıt!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Barış Pınarı Harekatı sonrası Türkiye'nin NATO müttefiklerinden dayanışma beklememesine ilişkin açıklamalarına sert yanıt verdi. Çavuşoğlu, ''Söylediğinin bir önemi yok çünkü o terör hamisi'' dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Barış Pınarı Harekatı'na atıfta bulunarak Türkiye'nin NATO müttefiklerinden dayanışma beklememesini belirten açıklamalarına Dışişleri'nden sert tepki geldi.

Çavuşoğlu'ndan Macron'un 'müttefik' çıkışına sert yanıt!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, söz konusu açıklamalara ilişkin olarak, "Macron terör devleti kurmak istiyordu. Barış Pınarı Harekatı ile hayal kırıklığı yaşadı. Barış Pınarı Harekatı'yla gerekli şeyleri söyledik, söylediği sözün bende karşılığı yok. Ne dediğini bilmiyor. Söylediğinin bir önemi yok çünkü o terör hamisi. Macron bu yalpalamalarla Avrupa'nın lideri olamaz. Liderlik doğallıkla olur, boyunu aşan söylemler ve eylemlerle olmaz  Merkel'in söylediği gibi Türkiye bir NATO müttefikidir, müttefikinin yanında dursun." ifadelerini kullandı.

 

Çavuşoğlu'ndan Macron'un 'müttefik' çıkışına sert yanıt! ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanlığı Angela Merkel Fransa Emmanuel Macron Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı macron
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.