Çavuşoğlu'ndan Ermenistan'a tepki, Azerbaycan'a destek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dağlık Karabağ'da yükselen tansiyona ilişkin açıklamada bulundu. Ermenistan'a tepki gösteren Çavuşoğlu, "Artık bir şeyi kabullenmeleri lazım. Buralar Azerbaycan toprağıydı, haksız yere işgal etmiştiniz" dedi. Çavuşoğlu, "Azerbaycan asla yalnız değildir, yalnız olmayacaktır." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'ın Azerbaycan sınırına yaptığı saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

"BU PROVOKASYONLARIN BEYHUDE OLDUĞUNU GÖRMESİ LAZIM"

Çavuşoğlu, Ermenistan'ın ateşkes ihlali ile ilgili "Azerbaycan yalnız değildir. Türkiye, can Azerbaycan'ı yalnız bırakmayacaktır. Bölgenin istikrarı barış için hep birlikte adım atacağız. Azerbaycan yalnız değildir. Kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Kendi topraklarını geri alan Azerbaycan'ın attığı adımlara bakalım. Bölgenin istikrarı için çok önemli projeler hayata geçirildi. Kapsamlı bir barış anlaşması teklifinde bulundu. Ermenistan'ın tutumu ise daha ateşkesten hemen sonra Azerbaycan topraklarına sızarak Azerbaycan askerlerine saldırıda bulundular. Bu bir yandan da terör saldırısıdır. Bu provokasyonların beyhude olduğunu görmesi lazım. Hiçbir zaman bir netice getirmeyecek." dedi.

NE OLMUŞTU?

Ermenistan dün sabah saatlerinde Azerbaycan'a karşı saldırıya geçti. Ermeni askerlerinin saldırılarına Azerbaycan güçlerinin karşılık vermesiyle 15 Ermeni asker öldü, 12 asker yaralandı. Dün Ermenistan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, " Rusya'nın ara buluculuğuyla, saat 17.30 itibarıyla Azerbaycan-Ermenistan sınırında ateşkes ilan edilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Öte yandan bugün Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan sınırında dün yaşanan çatışmalarda Azerbaycan ordusundan 7 askerin şehit olduğunu, 10 askerin yaralandığını açıkladı. Açıklamada, Ermenistan'ın provokasyonunun başarısızlıkla sonuçlandığı, dün akşam saatlerinden itibaren sınırda durumun normalleştiği ifade edildi. Şehit askerlerin aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulunulan açıklamada, yaşananların tüm sorumluluğunun Erivan yönetiminde olduğu kaydedildi.

Çavuşoğlu'ndan Ermenistan'a tepki, Azerbaycan'a destek ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.