Bakan Çavuşoğlu: Yunanistan ile 25 maddede anlaştık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'a yaptığı ziyarette Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias ile görüştü. İki, bakan, görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Dendias, aşı sertifikası konusunda anlaştıklarını belirtirken, Bakan Çavuşoğlu ise Atina yönetimi ile 25 madde konusunda anlaştıklarını söyledi.

Dşişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, yaptıkları görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, aşı sertifikası konusunda Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

Ev sahibi ülke adına ilk açıklamayı yapan Dendias, 'Aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınması konusunda anlaşmaya vardık' dedi.

Kovid aşılarının karşılıklı tanınması kararı aldıklarını belirten Çavuşoğlu, 'Bugün vardığımız bu mutabakat karşılıklı olarak turizm sektörümüze olumlu etki yapacaktır' dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kovid-19 aşılarının karşılıklı olarak tanınmasında anlaştık. AB üyesi olan Macaristan, Bulgaristan ve Sırbistan'la da karşılıklı anlaşmaya varmıştık. Karşılıklı olarak turizm sektörüne katkıda bulunacaktır.

Siyasi ve askeri diyaloglarımız tüm kanallarda ilerliyor. 63. istişare görüşmeleri Türkiye'de yapılacak. Liderlerimizin NATO Zirvesi'nde bir araya gelmesi bekleniyor. Görüş ayrılıklarımız da var. Diyaloğumuzun bunun için kesintisiz sürmesi gerekiyor."

Dendias'ın açıklamalarından satır başları şunlar:

"Ortak görüş farklılıklarımız var. Her iki ülke vatandaşlarımızın yanı sıra, test sonuçları negatif olan vatandaşlarımız seyahat edebilecek. Aşı sertifikalarının karşılıklı tanınmasında anlaştık.

Anadolu Efes'in başarılarından ötürü de tebrik etmek istiyorum."

Bakan Çavuşoğlu: Yunanistan ile 25 maddede anlaştık ile ilgili etiketler Türkiye Yunanistan Çavuşoğlu Dendias görüşme asın toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.