Çavuşoğlu 'Geri adım atmayacağız' dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararını değerlendirdi. Bu kararın hukuken ve politik olarak yanlış olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Geri adam atmayacağız." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı bir canlı yayın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD'nin Türkiye'ye Rusya'dan S-400 hava ve füze savunma sistemlerinin satın alınması nedeniyle yaptırım kararı almasına ilişkin, "Bir ülkenin tek taraflı aldığı karar. Türkiye'nin veya başka bir ülkenin egemenlik haklarına saldırı" ifadelerini kullandı.

"GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD'nin yaptırım kararı hukuken de siyaseten de yanlış bir adım. S-400 anlaşması ABD'nin CAATSA yasasından önce yapılmıştı, bu nedenle bu yasaya bağlı yaptırım Türkiye'ye uygulanamaz. Geri adam atmayacağız.

Türkiye-ABD ilişkilerine değinen Çavuşoğlu, "ABD isterse Türkiye-ABD ilişkileri normalleşebilir, ancak Türkiye'nin Suriye politikasında beklentileri karşılanmalıdır."

Çavuşoğlu 'Geri adım atmayacağız' dedi ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu ABD Türkiye Yaptırım Dışişleri Bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.