Çavuşoğlu: Bir çalışma grubu kuracağız, bu teklif Biden'dan geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı son dakika açıklamasında; "ABD’nin PKK / YPG ile iş birliği FETÖ’nün ABD’deki varlığı ve s400’lere ilişkin tutumu müttefiiklik ruhu ile bağdaşmıyor. ABD’nin tutumu müttefiklik ruhuyla bağdaşmıyor. Bu konuları ele alacak bir çalışma grubu kuracağız. Bu sefer bu teklif ABD tarafından Biden tarafından geldi." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'nin PKK / YPG ile iş birliği FETÖ'nün ABD'deki varlığı ve S-400'ler ile ilgili tutumuna tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin bu tutumunun müttefiiklik ruhu ile bağdaşmadığını belirtti. "Bu konuları ele alacak bir çalışma grubu kuracağız. Bu sefer bu teklif ABD tarafından Biden tarafından geldi. " ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN BİDEN GÖRÜŞMESİ SONRASI AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamalarında ; "Eğer karşımızda bir terör örgütü olan PKK/PYD/YPG varsa, ne gerekiyorsa biz bunu yaparız. Bundan da taviz vermeyiz. Bunu zaten biz kendilerine her zaman söyledik ve söylüyoruz. Bundan sonraki süreçte de NATO'da müttefiksek, NATO müttefiki olarak bizim ittifak halinde olduğumuz ortağımızın böyle bir şeye tevessül etmemesi gerekir. Yine aynı şekilde bundan sonraki süreçte de Türkiye'nin temel önceliklerinden olan bu meselede beraber çalışmamız gerektiği hususunda bugün de mutabakata vardık. Orada da kendilerinin olumsuz bir yaklaşımı olmadı." ifadelerini kullanmıştı.

 

Çavuşoğlu: Bir çalışma grubu kuracağız, bu teklif Biden'dan geldi ile ilgili etiketler ABD Cumhurbaşkanı Erdoğan Çavuşoğlu Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.