Çavuşoğlu: Afganistan'da Taliban dahil tüm taraflarla diyaloğumuzu sürdürüyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'da yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, "Afganistan'da Taliban dahil tüm taraflarla diyaloğumuzu sürdürüyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Taliban'ın ele geçirdiği Afganistan'da yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Çavuşoğlu, Taliban'ın şu ana kadar verdiği mesajları olumlu bulduğunu söylerken, tahliyelerin güvenliğin sağlanması ile yeniden başlayacacağını açıkladı.

TAHLİYELER DEVAM EDECEK

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları;

Güvenlik tamamen tesis edildikten sonra tahliyeler devam edecek. Türkiye olarak sadece kendi vatandaşlarımız değil, diğer ülkelerin vatandaşların tahliyesine de yardımcı oluyoruz. ABD ile işbirliği yapıyoruz.

"TALİBAN'IN MESAJLARINI OLUMLU KARŞILADIĞIMIZI SÖYLEMEK İSTERİM"

Biz Türkiye olarak bugüne kadar Afganistan'ın istikrarı, barışı için en çok destek veren ülkelerin başındayız. Tüm konuları kendi aralarında müzakere edecekler. Geçiş dönemi nasıl olacak, bunların hepsini görüşeceğiz. Şu ana kadar Taliban'ın mesajlarını olumlu karşıladığımızı söylemek isterim.

Çavuşoğlu: Afganistan'da Taliban dahil tüm taraflarla diyaloğumuzu sürdürüyoruz ile ilgili etiketler Afganistan Taliban Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.