Çavuşoğlu açıkladı: Venezuela ile 1.5 milyar dolar ticaret hedefi!

Latin Amerika turunun son durağı olan Venezuela'dan bir son dakika açıklaması yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Venezuela ile ticaret hacmimiz geçtiğimiz sene 3 kat artarak, 850 milyon doları geçti” dedi ve ekledi: “Venezuela ile 1.5 milyar dolar ticaret hedefini yakalamak için çalışmaya devam edeceğiz”.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Venezuela’nın başkenti Karakas’ta Venezuela Dışişleri Bakanı Felix Plasencia ile Türkiye-Venezuela Ortak İşbirliği Komisyonu 3. Toplantısı Açılış Oturumuna katıldı.

Bakan Çavuşoğlu yaptığı konuşmada, “Türkiye-Venezuela Ortak İşbirliği Komisyonu, tüm ilişkilerimiz gözden geçirdiğimiz ve ileriye dönük somut adımları kararlaştırdığımız hatta daha önceki toplantılarda da aldığımız kararları gözden geçiren ve imzaladığımız anlaşmaların uygulamasını gözden geçiren bir format. Bunun çok faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Bakan Çavuşoğlu konuşmasında, “Ticaret, tarım, sağlık, eğitim, adalet, ulaştırma, kültür, turizm, kalkınma, göç ve güvenlik gibi çok farklı alanlarda uzmanlarımızın görüşmeleri devam ediyor. Sanayi, ticaret, turizm, balıkçılık, eğitim, gençlik ve spor gibi alanlarda anlaşmaların müzakerelerini tamamladık. Toplantının kapanış oturumunda bu belgeleri imzalayacağız. Daha önce yaptığımız 2 toplantıda aldığımız kararlar ilişkilerimize somut katkılar sağladı. Covid-19 salgını ve tek taraflı yaptırımlara rağmen Venezuela ile ticaretimizi geçen sene 3 kat artırdık. Yani 2020’de 300 milyon dolar civarında olan ticaretimiz 2021’de 850 milyon doları geçti. Bu sene en az 1.5 milyar dolar ticaret hedefini yakalamak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. İlk 3 aydaki rakamlarda 1.5 milyar doları yakalayacağımızı gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, Venezuela’nın en büyük ihracat ortağı haline geldiğini belirten Çavuşoğlu, “Yaptırımlara ve salgına rağmen Venezuela’nın Türkiye’ye ihracatı artarak devam ediyor. Dün burada iş insanıyla bir araya geldik. Özellikle Venezuela’nın potansiyelini bir kere daha görmüş olduk. Toplantıda Türk iş insanları da vardı. Her iki tarafın heyecanını gördük. Dolayısıyla geleceğimize yönelik hem ticaretimizin artması hem de yatırımların artması konusunda geleceğe yönelik umutlarımız daha da arttı. Türk iş dünyasını Venezuela ile ekonomik ilişkilerimizi artırmaya teşvik etmeye devam ediyoruz. Türkiye zor zamanlarda Venezuela’nın yanında durdu, durmaya da devam edecek” dedi.

 

SuperHaber 

Kaynak | İHA

 

Çavuşoğlu açıkladı: Venezuela ile 1.5 milyar dolar ticaret hedefi! ile ilgili etiketler Venezuela Türkiye Çavuşoğlu ticaret Açıklama latin amerika
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.