Çatalca’da başörtülü kadına saldırı...

AK Parti Çatalca İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Nurşen Yavuz’a hakaret edildi ve başörtüsü çıkarılmaya çalışıldı. Eski CHP'li vekil Barış Yarkadaş ise yaşana olayı saptırarak manipülasyon yaptı.

Sabah Gazetesi'nden Kenan Kıran'ın haberine göre; Dürdane Özselgin (63) adlı kişinin, AK Parti Çatalca İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Nurşen Yavuz'a (50) hakarette bulunduğu ve Nurşen Yavuz'un başörtüsünü çıkarmaya çalıştığı öğrenildi. Çatalca Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan soruşturmada halkı kin ve nefrete tahrik ve hakaret suçu gerekçesiyle gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen Dürdane Özselgin'in adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Dürdane Özselgin (63) adlı kişinin; Çatalca Cumhuriyet Meydanı'nda AK Nokta'da çalışmada bulunan Nurşen Yavuz'a hakarette bulunduğu ve Nurşen Yavuz'a fiili müdahalede bulunarak başörtüsünü çıkarmaya çalıştığı öğrenildi. Gözaltına alınan Dürdane Özselgin'in adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Çatalca’da başörtülü kadına saldırı...

OLAY NASIL GELİŞTİ?
Dürdane Özselgin'in pazarda alışveriş yaparken değil resmî mercilerden alınan izin çerçevesinde AK Parti Çatalca İlçe Başkanlığı tarafından kurulan stantta görevli AK Parti Çatalca İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Nurşen Yavuz'a siyasi çalışma yaptığı sırada gelerek hakaret ettiği ve Nurşen Yavuz'un başörtüsüne müdahale bulunduğu öğrenildi.

Çatalca’da başörtülü kadına saldırı... - Resim : 2

"HAKARET ETTİ, FİİLİ MÜDAHALE DE BULUNARAK BAŞÖRTÜSÜNÜ ÇIKARMAYA ÇALIŞTI"
AK Parti Çatalca İlçe Başkanlığı; AK Parti Çatalca İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Nurşen Yavuz'a yönelik saldırı hakkında açıklamada bulundu. Açıklamada; şöyle denildi:

"28 Kasım 2019, Perşembe günü, Çatalca Cumhuriyet Meydanı'nda, resmi izinle Ak Nokta çalışmalarımızı icra eden, kadın kolları yönetim kurulu üyemiz Sayın Nurşen Yavuz görevini gerçekleştirirken D.Ö isimli şahsın kendisine hakaret ettiği ve fiili müdahale de bulunarak baş örtüsünü çıkarmaya çalıştığı iddiası ile şahıs hakkında suç duyurusunda bulunmuştur MOBESE kameraları yardımı ile tespit edilen şahıs, 28 Kasım 2019 Perşembe akşamı emniyet görevlilerince bulunmuş ve Çatalca Merkez Karakolu'na getirilerek ifadesi alınmıştır.

Şahsın Çatalca'da ikamet etmediği, 'misafir olarak Çatalca'ya geldiği emniyet yetkililerince anlaşılmıştır. 29 Kasım 2019 Cuma günü Çatalca Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan kovuşturmada halkı kin ve nefrete tahrik ve hakaret suçu iddiası ile mahkemeye sevk edildiği öğrenilmiştir Mahkeme tarafından söz konusu şahsa adli kontrol şartı ile yurt dışı yasağı konulduğu öğrenilmiştir. Devam eden bu davanın Ak Parti Çatalca ilçe Başkanlığı olarak takipçisi olacağız. Başta çok değerli Çatalcalı hemşehrilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın bu tarz tahrik ve provokasyonlara kapılmamalarını önemle rica ediyoruz. Başta kadın kolları yönetim kurulu üyemiz Sayın Nurşen Yavuz'a geçmiş olsun dileklerimizi iletir, dini, siyasi, görüşü ne olursa olsun toplumsal saygının ve hoşgörünün hakim olmasını temenni ederiz."

YARKADAŞ, PROVOKATÖRÜ KORUMAK İÇİN GERÇEK DIŞI PAYLAŞIMDA BULUNDU
CHP İstanbul Eski Milletvekili Barış Yarkadaş, AK Parti Çatalca İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Nurşen Yavuz'a hakaret eden ve başörtüsünü çıkarmaya çalışan Dürdane Özselgin'i aklamak için gerçek dışı paylaşımda bulundu ve Dürdane Özselgin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarette bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındığı iddiasını şahsi twitter hesabından paylaştı.

Çatalca’da başörtülü kadına saldırı... ile ilgili etiketler Barış Yarkadaş Çatalca başörtülü kadın
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.