Çat Kapı Gelen Misafir Bulduğunu Yer: Tatsız, Tuzsuz Mayasız Mis Gibi Pofuduk Poğaça Tarifi

Ansızın çat kapı gelen misafirleriniz için çok rahatlıkla hazırlayabileceğiniz mayasız poğaça hazırlarken sakın ola ki panik yapmayın. Hiç beklemeden ve büyük bir uğraş vermeden yapabileceğiniz lezzetli poğaça için maya kullanmanıza asla gerek yoktur. İşte, mayasız poğaça tarifi…

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ya da sevdiklerinizle bir aradayken sıcacık mis gibi kokusuna maruz kalarak eşlik edeceğiniz poğaçaları artık evlerinizde hazırlamak oldukça kolay. Hem Balkanların he de ülkemizin popüler lezzetleri arasında yer alan poğaçayı artık 5 dakika içerisinde hazırlama şansınız bulunmakta.

Ansızın gelen misafirler veya çat kapı telefonsuz bir şekilde karşınıza dikiliveren misafirler için 5 dakikada poğaça hazırlayabileceksiniz. Sadece kabartma tozu kullanarak misafirleriniz şaşırtmak sadece sizin elinizde olacaktır. Mis gibi çayın yanında birçok lezzetin ortak noktası olan mayasız poğaça tarifini sizler için hazırladık.

Mayasız Pofuduk Poğaça Tarifi

• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
• 4 su bardağı un
• 1,5 paket kabartma tozu

Çat Kapı Gelen Misafir Bulduğunu Yer: Tatsız, Tuzsuz Mayasız Mis Gibi Pofuduk Poğaça Tarifi

Mayasız Pofuduk Poğaça Nasıl Yapılır?

Un olmadan tüm malzemeleri bir kabın içerisinde harmanlayarak iyice karıştırın. Hemen ardından azar azar unu ilave edin. 3 bardak undan sonrasını kontrollü bir şekilde ilave edin. Yumuşak bir kıvamda olan hamurun üzerini kapatarak yarım saat kadar beklemede kalın.

Hazır hale gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisin üzerine dizin. Üzerine yumurta sürerek önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika kadar pişirin ve ardından da afiyetle yiyin.

Çat Kapı Gelen Misafir Bulduğunu Yer: Tatsız, Tuzsuz Mayasız Mis Gibi Pofuduk Poğaça Tarifi ile ilgili etiketler Pofuduk poğaça Poğaça tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.