Casusluk krizi: 70 yaşındaki Japon vatandaşı ABD sırlarını Ruslara sattı!

30 yıldır Rusya için casusluk yaptığı ortaya çıkan 70 yaşındaki Kazuo Miyasaku isimli bir Japon vatandaşı, ABD'nin en gizli savunma teknolojilerini Ruslara aktardı! Gözaltına alınan Japon vatandaşı suçlamaları itiraf ederken, ABD'nin sırları ise artık Moskova'nın çekmecesinde duruyor.

70 yaşındaki bir Japon, Ruslara Amerika'ya ait 'Gizli Uzay İnsansız Hava Aracı'nın sırlarını verdi. Önemli olduğu kadar da ilginç olan bir soruşturmanın detayları, Japonya merkezli NHK kanalında yayınlandı. 

Casusluk krizi: 70 yaşındaki Japon vatandaşı ABD sırlarını Ruslara sattı!

70'LİK JAPON CASUS

Japonya'nın Kanagawa eyaletinde bir gözaltı gerçekleşti. Japon polisinin 70 yaşındaki Kazuo Miyasaku'yu gözaltına alma sebebi ise casusluktu. 

Miyasaki, sorgulamalar sırasında 'Japonya'daki Rus Ticaret Heyeti çalışanlarına ABD'nin teknoloji sırlarını verdiğini' itiraf etti. Rusya için casusluk yaptığını itiraf eden 70 yaşındaki Japon vatandaşı, bilimsel ve teknik literatür analizleri yapan bir araştırma firmasında görevliydi.

Çalıştığı yerde bazı veritabanlarına izinsiz erişim sağladığından dolayı casusluk şüphesiyle gözaltına alınan Miyasaku'ya bu hizmeti için Ruslar yaklaşık 90.000 Amerikan doları rüşvet verdi. 

Moskova, bu sayede ABD'nin sır gibi sakladığı insansız casus uzay aracı'nın teknik bilgilerine artık çoktan  sahip oldu.

30 YILDIR RUSLAR İÇİN ÇALIŞTIĞI ORTAYA ÇIKTI

Yetkililer, 30 yıldır Ruslar için çalıştığı öğrenilen Miyasaku’nun ABD Hava Kuvvetleri’nin geliştirdiği çeşitli uçakların geliştirilmesine ilişkin en az sekiz gizli dosyayı kopyaladığından eminler.

 

 

Casusluk krizi: 70 yaşındaki Japon vatandaşı ABD sırlarını Ruslara sattı! ile ilgili etiketler Rusya ABD Japonya Japon Rus uzay Casus sır casusluk
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.