Cassowary Kuşu nedir? Saldırgan mıdır?

Cassowary Kuşu nedir? ABD'nin Florida eyaletinde bir Cassowary Kuşu, sahibini öldürdü. Dünyanın en tehlikeli kuşu olarak bilinen bu kuş türünün sahibini öldürmesinin ardından internette konu hakkında araştırmalar başladı. Cannowary Kuşu nedir, saldırgan mıdır gibi sorulara yanıt aranıyor. Konu hakkında tüm detaylar haberimizde yer almaktadır. İşte Cassowary Kuşu hakkında tüm detaylar...

Cassowary Kuşu nedir? ABD'nin Florida eyaletinde bir Cassowary Kuşu sahibine saldırdı. Yere düşen sahibine art arda darbeler indiren Cassowary Kuşu, sahibinin ölümüne yol açtı. Bu gelişmeyle birlikte internette ve özellikle ABD'de 'Florida Cassowary Bird attack' hakkında araştırmalar hız kazandı. Peki Cassowary Kuşu nedir? İşte detaylar...

Cassowary Kuşu nedir? Saldırgan mıdır?

CASSOWARY KUŞU FLORİDA'DA SAHİBİNE SALDIRDI!

Amerika'nın Florida eyaletinde yaşanan olayda, Marvin Hajos isimli 75 yaşındaki çifçi, evinde beslediği Cassowary türündeki kuşu tarafından öldürüldü. Cassowary kuşunun, dünyanın en tehlikeli kuş türü olduğu biliniyor. Genel olarak Yeni Gine ve Avustralya'daki ormanlarda yaşayan kuş türü, uçamayacak kadar iridir. Boyları iki metreye yakın olan ve ortalama 50 yıl yaşayan bu kuş türünün bacakları fazlasıyla kalın ve parmakları keskindir. Saldırılarını bu güçlü pençeleriyle yapan tehlikeli kuşun nesli ise tükenmek üzeredir.

Çiftliğinde ayağı takılarak düştüğü, düşme sonucunda kuşların saldırısına uğradığı belirlenen ve ağır yaralı olarak bulunan çiftçi, doktorların yoğun çabasına rağmen kurtarılamadı. Polis görevlileri, çiftçinin ağır yaralı olarak bulunduğunu, vücudundaki yaraların kuşun pençelerinden kaynaklanabileceğini belirttiler. Çiftlikte iki kuşun bulunduğunu belirten yetkililer, kuşlardan birisinin mi saldırdığını yoksa iki kuşun birlikte mi saldırdıklarının henüz netleşmediğini söylediler. İki kuş olay sonucunda gözlem altına alınırken, soruştumanın devam ettiği açıklandı.

Cassowary kuşlarının daha önce de başka olaylarda adı anılmıştı. Kuş, küçük bir çocuğun üzerine atlayarak şah damarını parçalamış ve bir kişinin de arkasından saldırarak akıntıya kapılmasına sebep olmuştu. Ayrıca İkini Dünya Savaşı sırasında bazı Amerikalı askerlerin bu kuşlar tarafından öldürüldüğü bilinmektedir.

CASSOWARY KUŞU NEDİR?

Casuarius cinsine ait olan Cassowary kuşu Avusturalya ve Yeni Gine ormanlarında görülür, oldukça iridir, uçamaz ancak çok tehlikelidir. Görünüşünden deve kuşu cinsinden olduğunu düşünmeniz normaldir; öyle ki büyük taksonom Carl von Linneaus da onları 1758 yılında Struthio casuarius, yani devekuşları cinsine (Struthio) dahil etmiştir. Ancak sonradan bu canlıların sanılandan daha uzak akraba oldukları anlaşılmıştır ve Casuarius isimli ayrı bir cinse ayrılmışlardır. Devekuşları ile cassowariler, emular, kiwiler ve rhealar ile birlikte “ratitler”, yani uçamayan kuşlar infrasınıfındandır.

Aslında devekuşlarının boyu daha uzundur; ancak cassowary, Avusturalya'nın en ağır kuşudur ve dünyada da ikinci sıradaki en ağır kuştur. Uzaktan bakıldıklarında kıla benzeyen ama kıl olmayan tüylere sahiptirler (kıllar Memeliler Sınıfı’nın, tüyler Kuşlar Sınıfı’nın ayırt edici özelliğidir). Bu tüyler, onlara uçmak için değil, yaşadığı yağmur ormanlarında kuru kalmalarına yardımcı olmak içindir. Genellikle siyahtırlar ancak yaşadığı bölgelere göre farklılık gösteren göz alıcı renklerde yüzleri ve boyunları vardır. Ömürleri ortalama 50 yıldır ve en uzun yaşayan üçüncü kuş türüdür.

Cassowary Kuşu nedir? Saldırgan mıdır? ile ilgili etiketler ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.