Çarpıcı iddia: Türkiye'nin merak ettiği o ışığın arkasında Rusya mı var?

Bu sabah saatlerinde Türkiye'nin birçok yerinde görenleri hayrete düşüren ışığın ne olduğu merak ediliyor. 2012 yılında görülen ve bu sabahki ile birebir aynı ışık hüzmesinin nedeni ise 'Acaba yine bir balistik füze denemesi mi?' sorularını akıllara getirdi.

Başta; İstanbul, Sakarya, Ankara, Tokat ve Hatay olmak üzere birçok yerde görülen esrarengiz ışık hüzmesi günün en çok merak edilen konusu oldu.

Yurdun dört bir yanında bu ilginç ışığı gören vatandaşlar kameralarına sarılarak video ve fotoğraf çekmeye çalıştılar. Sosyal medyada bunun bir uçağa ait olduğu öne sürülürken bazı paylaşımcılar ise UFO olduğunu iddia etti.

2012’DEKİ GÖRÜNTÜYLE BİREBİR BENZERLİK!

Sözcü'nün haberine göre, kuzeyden güneye doğru ilerleyen bu ışık kümeleri ilk kez bu sabah görüntülenmedi. Benzer bir durum 2012 yılının Haziran ayında yaşanmış ve aynı söylentiler o dönemde de kamuoyunda tartışılmıştı.

RUSYA’NIN BALİSTİK FÜZE DENEMESİ

2012’de kaydedilen görüntüler için yapılan birbirinden farklı yorumların ardından işin aslı ertesi sabah ortaya çıkmış ve Rusya’nın “Topol-M model kıtalararası balistik füze” denemesi yaptığı öğrenilmişti. O dönemde de; Türkiye, Kıbrıs, İsrail, Ermenistan, Lübnan ve Kafkaslar'da bu ışık görülmüş ve büyük paniğe neden olmuştu.

İŞTE DÜN GECE TÜRKİYE’NİN FARKLI BÖLGELERİNDE GÖRÜLEN O IŞIK

AsAk1

SAKARYA

SAKARYA’da, gece saatlerinde, gökyüzünde oluşan ışık hüzmesi dikkat çekti. Cep telefonu kamerasıyla görüntülenen ışık hüzmesi, bir süre sonra gözden kayboldu.

AsAk2

İSTANBUL

Sabiha Gökçen ‘de Kuzey yönünden güneye doğru görülen ve arka arkaya gelen ışık kümeleri, yaklaşık 2 dakika boyunca net olarak gözle takip edildi.

ANKARA

“TOZ GİBİ KAYBOLDU”

Ankara Çubuk’ta yaşayan Çetin Durmaz, “Aynı bir deniz anası gibiydi ışık. Işık bir çemberin içindeydi. Sonra görüntüdeki gibi yavaş yavaş toz gibi genişleyerek dağıldı.” dedi.

AsAk3

HATAY

Hatay Dörtyol sahilinde çekilen fotoğrafta, bir ışık hüzmesinin deniz üzerinden karaya doğru hareket ettiği görülüyor.

Çarpıcı iddia: Türkiye'nin merak ettiği o ışığın arkasında Rusya mı var? ile ilgili etiketler İstanbul Ankara Hatay Sakarya UFO ışık
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.