Çarpıcı iddia: Rusya Çin'e indirimli petrol mü satıyor?

24 Şubat tarihinde başlayan Rusya ve Ukrayna savaşı devam ederken, Rusya'nın Çin'e gizlice petrol sattığı iddia edildi. Financial Times'ın haberine göre, Çin'deki rafinedeki görevli bir yetkili, Rusya'nın bu satışı ABD'nin yaptırımlarından kaçmak için yaptığını ve kamuya bilgi vermediğini belirtti.

Avrupa Birliği ülkeleri Rus petrolüne karşı sırayla ambargo uygularken, AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen, tüm Rus petrolünün Avrupa'ya ithalatının yasaklandığını bildirdi. Öte yandan söz konusu habere göre, Çin'deki rafinerilerin Rus petrolünü indirimlerle gizlice satın aldığı belirtildi. Batı ülkeleri, savaştan dolayı Rusya'ya yaptırım uygulayarak, petrol alımlarını askıya almış ve alternatif kanallar araştırmaya başlamıştı.

ÇİN'DEKİ YETKİLİ: İNDİRİMLİ RUS PETROLÜ ALDILAR

Financial Times'ın haberine göre, söz konusu yetkili, rafinerinin, devlete ait emtia ticaret şirketlerinden Rus ham petrol alım kotasının bir kısmını devraldığını da sözlerine ekledi.

 

 AVRUPA'DA YASAK 15 MAYIS'TA 

Habere göre birçok batılı firma,  Rus emtialarına sahip olmak için finansman, nakliye ve sigortayı güvence altına almaya çalışıyor ve öz yaptırım uyguluyor.

Buna göre yüksek enerji ihtiyacı olan Çin'in, Rusya'nın elinde kalan varillerin satın alması kaçınılmaz oluyor.

YIL SONUNA KADAR DURACAK

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen,  bugün meclise sunduğu paketin kabul edilmesi halinde Rus petrolünün Avrupa'ya ithalatı yasaklanacak. Von Der Leyen, ham petrol alımının 6 ay içinde, işlenmiş petrol ürünlerininse yıl sonuna kadar tamamen durdurulacağını duyurdu.

 15 Mayıs'tan itibaren Avrupa Birliği ve İsviçre merkezli emtia tüccarları dünyanın başka hiçbir yerinde Rosneft varilleri satamayacak.

 

 

 
Çarpıcı iddia: Rusya Çin'e indirimli petrol mü satıyor? ile ilgili etiketler Rus Petrol Rusya Çin
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.