Çaresizliğin son noktası: Salmak zorunda kaldıkları militanlar saldırdı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü Muyaya, dün Kongo'nun Kalkınması Kooperatifi (CODECO) militanları tarafından ülkenin Ituri eyaletinde yer alan Drodro köyüne düzenlenen saldırıda en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Kongo'da devletin çağrısı üzerine yüzlerce silahlı örgüte bağlı yüzbinlerce militan aynı anda silah bırakmış fakat devlet bu kadar insanla ne yapacağını bilemediğinden sessizce tekrar salıverilmişlerdi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Ituri eyaletinde Askeri Hükümet Sözcüsü Jules Ngongo yaptığı açıklamada, Kalkınma Kooperatifi (CODECO) militanları tarafından dün Ituri eyaletinde yer alan Drodro köyüne saldırı düzenlendiğini kaydetti.

Saldırının amacına ilişkin Ngongo, "Amaçları, Drodro'da yerinden edilen nüfusa saldırmaktı" ifadelerini kullandı.

Çaresizliğin son noktası: Salmak zorunda kaldıkları militanlar saldırdı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü Patrick Muyaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre düzenlenen saldırıda aralarında çocuk ve sivillerin de bulunduğu en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

KONGO DEVLETİ ÇARESİZLİĞİN SON NOKTASINDA

Kongo'da yüzlerce silahlı örgüt ve akılalmaz sayıda farklı militan var. Kongo devletinin 'hükümet size ellerini uzattı, teslim olun ve barış içinde yaşayın' çağrısına kulak veren ve çalıların arasında yaşayan yüz binlerce militan aynı anda silah bırakmıştı. 

Bu kadar insanla ne yapacağını bilemeyen hükümet, teslim olanlar için özel kamplar kurmuş fakat bu kampları finanse edememişti. Açlık, sefalet ve hastalıklarla boğuşulan bu kamplarda teslim olan eski militanların aileleriyle birlikte açlıktan öldükleri görülmüştü. 

Kongo devleti ise bu durumun ardından, militanları sessizce tekrar örgütlerine yönlendirerek serbest bırakmıştı.  

Çaresizliğin son noktası: Salmak zorunda kaldıkları militanlar saldırdı ile ilgili etiketler terörist Saldırı kongo salmak zorunda kaldılar ituri militan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.