Cannes Film Festivali'nde Tom Cruise’a sürpriz Altın Palmiye Ödülü

Tom Cruise, “Top Gun: Maverick”in ilk gösteriminin yapıldığı Cannes Film Festivali'nde bir de ödül aldı. 59 yaşındaki Amerikalı Cruise, Palme d'Or Onur Ödülü'ne layık görüldü.

59 yaşındaki Tom Cruise'a, filmin gösteriminin ardından sürpriz şekilde Altın Palmiye Özel Ödülü verildi. Cruise ödülü, Cannes Festivali Direktörü Thierry Fremaux’ın elinden aldı.

Festival daha önce bu yıl ödüle layık görülen isim olarak sadece Forest Whitaker’ın ismini duyurmuştu. Festival, bu özel ödülü 75 yıl boyunca 15 kez dağıttı. Cruise ve filmin diğer oyuncuları Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm ve Glen Powell’in salona girmesiyle, kadro 5 dakika ayakta alkışlandı.


UNUTULMAZ BİR GECE YAŞADI

Cruise, kariyerine ilişkin hazırlanan tanıtım filminin ardından yaptığı açıklamada, Top Gun’ın üzerinden 36 yıl geçmesinin inanılmaz olduğunu belirterek, pandemi nedeniyle filmi iki yıldır beklettiklerini ifade etti. Filmlerini sinema seyircileri için yaptığının altını çizen Cruise, bu geceyi asla unutmayacağını belirtti.

Cannes Film Festivali'nde Tom Cruise’a sürpriz Altın Palmiye Ödülü

Filmden önce düzenlenen kırmızı hali töreni sırasında da sekiz Fransız jeti, filmin gösterileceği salonun üzerinden geçerek, sinema tarihinin klasikleri arasına giren Top Gun filmine saygı duruşunda bulundu.

Cruise, festivale en son 1992’de “Far and Away” filmiyle katılmıştı.

Cannes Film Festivali'nde Tom Cruise’a sürpriz Altın Palmiye Ödülü - Resim : 2

 

Cannes Film Festivali'nde Tom Cruise’a sürpriz Altın Palmiye Ödülü ile ilgili etiketler Tom Cruise Cannes Film Festivali Altın Palmiye Özel Ödülü altın palmiye 75. Cannes
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.