CANLI YAYIN - İstanbul'da yüksek kesimlerde yağış doluya döndü

Türkiye koronavirüsün gölgesinde bayrama hazırlanıyor. 81 ilde sokağa çıkma yasağı başladı. 65 üstü vatandaşlar memleketlerine koştu. İstanbul'da araç kuyrukları oluştu. Gelen son dakika bilgisine göre İstanbul'da yükseklerde doluya dönüşen bir sağanak yağmur var. Türkiye'nin gündemini canlı yayınlarımızla takip edebilirsiniz...

SuperHaberTV Canlı haber sayfası

Koronavirüs gölgesinde bayram

Türkiye ramazan bayramına buruk giriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan 81 ilde kutlanacak Ramazan Bayramı vesilesiyle yayınladığı mesajda "Salgın sonrası siyasi, ekonomik olarak yeniden yapılanacak dünyada Türkiye’nin gücünü, zenginliği, refahını çok daha yükseklere taşıyacağız." dedi.

 

Erdoğan, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı tebrik etti, "Salgın sonrası siyasi, ekonomik olarak yeniden yapılanacak dünyada Türkiye’nin gücünü, zenginliği, refahını çok daha yükseklere taşıyacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Alınan tedbirlerle hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması, zorluğa, yokluğa düşmemesi için devletin tüm kaynaklarını harekete geçirdik." ifadelerini kullandı.

Rusya'dan Türkiye'ye gizli tehdit mi

Libya’da süren iç savaşta sıcak gelişmeler yaşanıyor. Türk SİHA'larının Libya'daki Rus hava savunma sistemlerini imha etmesinden sonra Moskova harekete geçti. Suriye’deki Hımeymim Üssü’nden 8 savaş uçağının gönderdi. Amerikan kaynakları savaş uçaklarının görüntülerini yayınlarken Rus paralı askerlerine ait olduğu belirtilen bir cesedin fotoğrafları bölge kaynaklarında yayınlandı.

 Amerikan Bloomberg Televizyonu'na konuşan Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, Rusya’nın Sovyet yapımı en az 6 adet ‘Mig-29’ ve 2 adet ‘Su-24’ savaş uçağını ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e ulaştırdığını söylemişti.

Dün Akşamki çatışmalarda Libya'da hafter yanlısı bir asker öldürüldü. Askerin üzerinden Rusya kimliği çıktı. Libya Ulusal Meşru Hükümeti askerlerinin konrol altına aldıkları, Trablus’un güneyinde yaşanan olayda cesedin, Rus paralı askerlerine ait olduğu belirtildi,

Ezana saygısızlık tepki çekmeye devam ediyor

İzmir'deki çirkin hoparlör saldırısından sonra bazı siyasi parti üyelerinin bu durumu sosyal medyada adeta eğlenceye dönüştürdükleri ortaya çıktı. Üstelik bu paylaşımı da İYİ Parti ve CHP'den beğenenler oldu.

 CHP İzmir Eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'in ardından bu kez CHP'li meclis üyesi Gülay Demirel de yeni bir skandala imza attı.

Minareden çalınan İzmir Marşı'nı "helal olsun İzmir'im" notuyla paylaştı. İYİ Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Bilgehan Murat Miniç ve CHP Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Eylem Sabırhoşgör'ün de söz konusu paylaşımı beğenmesi dikkat çekti.

Heyecanlandıran açıklama: Haziran'da koronayı bitirebiliriz

Kartal Lütfi Kırdar Hastanesi Başhekimi Recep Demirhan, koronavirüsün (Covid-19) mutasyona uğrayıp öldürücü gücünü kaybetmiş olabileceğini söyledi.

 Yeni Şafak'a konuşan Demirhan, şunları söyledi:

* Günde bin 500- bin 700 korona polikliniği yaparken, şu an maksimum bin poliklinik yapıyoruz. Başvuruların Kovid-19 pozitiflik oranı yüzde 7-8 civarında.

* Vakalarda ciddi azalma var, tam manasıyla bitmemesinin nedeni ise halkımızın sosyal izolasyona ve maske kuralına uymamamız.

* Günde 40 civarında hastayı bu nedenle hastaneye yatırıyoruz. Dişimizi sıkarsak 15 Haziran’da salgının tamamen bitirebiliriz.

* 35 bini aşkın test yaptık. 4 bin 10 kişide pozitiflik saptadık. Bunlardan 2 bin 875’ini yatarak, geri kalanını ise evde izolasyon şeklinde ayaktan tedavi ettik. Bu kişilerin de 5 günlük ilaçlarını paketleyerek hastalara hastanemizden teslim ettik. 5 gün sonra kontrole çağırıp, ilaçlara tamam ya da devam kararı aldık.

* Hastalarımızın 205’i çocuktu. Yoğun bakımda yatan 368 hastanın 13’ü çocuk ve yenidoğandı. Hastalarımızın 78’ini malesef kaybettik.

* Şu an pandemi kliniği ve yoğun bakımda 265 tane hasta yatıyor. Pandeminin şiddetli olduğu günlerde günlüK 120’ye yakın hastanın yatışını yapıyorduk. Şu an bu rakam 40’a kadar indi.

Konya'daki "Esrarengiz Amerikalı" bomba paniğine sebep oldu

Konya'da kırmızı süs balıklarını göle dökerken ihbar edilen Amerikalı bu kez, yolda telefonda konuşurken bir vatandaşın ilgisini çekti. Amerikalının "konteyner, bomba ve patlatma" kelimelerini sarf etmesi üzerine polise ihbar yapıldı. Olay yerine gelen polis Amerikalıyla konuşup şahsı oteline gönderdi.

İhbarı yapan genç polise şunları söyledi: "Sarraflar Yeraltı Çarşısından döndükten sonra ilgili şahsa rastladım. Şüpheli konuşmaları üzerine polisi aramak istedim. Konuşma içeriğinde; bomba, patlatma, nereye bırakılacağı, emniyet güvenliği gibi kelimeler geçiyordu. Polisi arayıp vatandaşlık görevimi yerine getirdim."

"Bitiş çizgisine varmak üzereyiz"

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den ümitlendiren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Prof. Özlü, vaka sayılarında yaşanan düşüşün, çok büyük bir dalgalanma yaşanmazsa süreceğini söyledi.

 Özlü bayram öncesinde yeni uyarılarda bulundu ve ekledi: "Bitiş çizgisine varmak üzereyiz. Biraz daha sabır. AVM'ler, kuaför ve berberler yeniden açıldı, 16 ilde seyahat yasakları kalktı. Gördük ki, bu yeni 'kontrollü sosyal hayat' süreci bizi kötü etkilemedi. Biraz daha sabır. Aceleci davranmak yok."

Özgü şunları kaydetti:

* Maalesef elimizde sihirli bir değnek yok. Aşı bulunana kadar hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

* Ama bazı önlemler kademeli olarak, kurallara bağlı şekilde esnetilmeye başlanacak. Mesela tren seferleri başlayacak ama eskisi gibi tam kapasite değil, yüzde 50 kapasiteyle.

* İç ve dış hat uçuşları, şehirlerarası otobüs seyahatleri yeniden yapılabilecek ama tüm bunların kendi kuralları olacak.

* Bu süreçte bir dalgalanma olacak mı? Olursa yeni önlemler ne olacak? Biz de onu gözlemliyor olacağız.

* Aşının bulunması ve uygulanmasının başlamasına en iyi ihtimalle 6 ay var.

* Bu süreçte maske ve hijyenden vazgeçilmemeli.

* En kritik olan ise sosyal mesafe.

* Diğerlerini yapıyorum, bu olmasa da olur denmemeli.

* Hele ki kalabalık ortamlarda maske tek başına koruyucu değildir.

* Mesafeyi korumaya devam.

CANLI YAYIN - İstanbul'da yüksek kesimlerde yağış doluya döndü ile ilgili etiketler İstanbul Son dakika canlı anlatım Koronavirüsü pandemi covid19 Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı izle!
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.