Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı: Gözyaşları sel oldu...

93 yaşındaki hayatını kaybeden İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu bugün Fatih Camii'nde son yolculuğuna uğurlanıyor. Onlarca kişi sabah saatlerinde camiye akın etti. Ustaoğlu'nun cenazesi Cuma namazına müteakip Fatih Camii'nden kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı da cenaze törenine katıldı.

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sevgili şeyhimiz Mahmut Efendi Hazretlerimiz Hakk'a yürümüş ahirete irtihal etmiştir. Cümle ümmet-i Muhammed'in başı sağ olsun" ifadeleri yer aldı.

Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı: Gözyaşları sel oldu...

 

 Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı: Gözyaşları sel oldu... - Resim : 2

ERDOĞAN VE DEVLET ERKANI TÖRENDE...

 Ustaosmanoğlu'nun cenazesi Cuma namazına müteakip Fatih Camii'nden kaldırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı cenaze törenine AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal iştirak ediyor. 

Törene katılanlar arasında ayrıca Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de bulunuyor. 

 

Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı: Gözyaşları sel oldu... - Resim : 3

SABAHIN ERKEN SAATLERİNDEN GELMEYE BAŞLADILAR

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze namazı için onlarca kişi sabahın erken saatlerinden itibaren Fatih Camii avlusunu doldurmaya başladı.

 

Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı: Gözyaşları sel oldu... - Resim : 4

 

Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı: Gözyaşları sel oldu... - Resim : 5

KADINLAR İÇİN UYARI YAPILDI

İsmailağa Cemaati Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Mahmut Efendi Hazretlerimizin hanımların cenazelere katılmalarına razı olmadığı kesin olarak bilinen bir husustur. Dolayısıyla hanım kardeşlerimizin, Mahmud Efendi Hazretlerimizin bu hassasiyetini dikkate alıp cenazeye katılmamalarını rica ederiz" denildi.

Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı: Gözyaşları sel oldu... - Resim : 6

 

Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı: Gözyaşları sel oldu... ile ilgili etiketler cenaze namaz mahmut ustaosmanoğlu fatih camii tören mahmut efendi
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.