Canlı konum nasıl atılır? iPhone Android Whatsapp canlı konum paylaşma...

Canlı konum nasıl atılır? Whatsapp canlı konum paylaşma iPhone Android canlı konum paylaşma özelliği haberimizde. Son güncellemeyle birlikte whatsapp canlı konum izleme nasıl yapılır sorusunun cevabı da belli oldu. İşte detaylar...

Canlı konum nasıl atılır? Whatsapp iPhone Android canlı konum izleme nasıl yapılır? İşte detaylar...

CANLI KONUM NASIL ATILIR?

Hem Android hem de iOS mobil uygulamalarına dahil edilen "canlı konum paylaşma" özelliğini kullanmak ise gayet basit. Bu özellikte bir kişi ya da grupla paylaşım yapmak için öncelikle sohbet penceresi üzerinde sol alt kısımda yer alan paylaşım seçeneklerini açmak gerekiyor. Akabinde buradan "Konum" düğmesi üzerinden alt seçenekleri açmak şart.

WhatsApp'ta canlı konum takibi için öncelikle paylaşım seçenekleri üzerinden "Konum" bölümüne erişmek gerekiyor.


Daha sonrasında canlı konum paylaşımının süresini seçmek kâfi. Yani böylece uygulamada 1, 2 ya da 5 dakika seçenekleri üzerinden belirlenen süre zarflarında canlı takip yapılması sağlanabiliyor. Elbette buna ek olarak sürekli anlık takip isteyenler için de "Enabled Indefinitely" özelliği mevcut.


Android'de 1.16.399 ve iOS'ta ise 2.17.3.28 güncellemesiyle birlikte gelen bu özellik henüz tüm kullanıcılara ulaşabilmiş değil. Kademeli bir güncelleme mekanizması sunulduğu için bir süre daha beklemek gerekebiliyor.

WhatsApp'ta canlı konum paylaşım özelliğinin daha çok ebeveynler tarafından tercih edileceği düşünülüyor. Zira çocukların bulunduğu konumu anlık olarak takip etmek anne-baba için büyük önem arz ediyor. Öte yandan nokta atışı konum bilgisi verdiğinden dolayı birçok farklı kişinin bulunduğu WhatsApp gruplarında toplanma alanları için de bu özelliğin kullanılması söz konusu.

 

WHATSAPP CANLI KONUM İZLEME NASIL YAPILIR?

Canlı konum nasıl atılır? iPhone Android Whatsapp canlı konum paylaşma... ile ilgili etiketler WhatsApp canlı konum nasıl atılır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.