'Canlı bomba' denilmişti, gerçek başka çıktı!

TRT Haber, 8 Ağustos'ta Şanlıurfa Haşimiye Meydanı'nda çekilen ve canlı bombanın yakalanma anının olduğunu iddia edilen görüntüleri yayınladı. Ancak İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayla bu görüntülerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

TRT Haber'de yer alan görüntülerde Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Haşimiye Meydanı civarındaki Meşarkiye Caddesi'nde, üzerinde canlı bomba düzeneği olan bir teröristin yakalanma anı olduğu iddia edilen görüntüler yayınlandı.

GÖRÜNTÜLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

İçişleri Bakanlığı bir açıklama yayımlayarak o görüntülerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Görüntülerin standart bir uygulama sırasında bir kişiden şüphelenilerek üst aramasının yapıldığı anlara ait olduğunu söyleyen bakanlık, olayda herhangi bir suç unsuruna da rastlanmadığını belirtti.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bazı basın organlarında, Şanlıurfa'da 8 Ağustos'ta merkez Eyyübiye ilçesi Haşimiye Meydanı'nda canlı bombanın yakalanma görüntüleri diye haber ve görseller yer almaktadır.

Söz konusu video 17 Ağustos'da Haliliye ilçesinde bulunan Bahçelievler Mahallesi'nde çekilmiştir. Şanlıurfa'daki arkadaşlarımız olay anında ve sonrasında Emniyet yetkilileriyle görüşmüşlerdir. Yetkililer, standart uygulama neticesinde şüphelendikleri bir kişinin üst ve çantasında arama yapıldığını ve herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını belirtmişlerdir.

Gözaltı sırasında bir vatandaş tarafından çekilen bu görüntü gerçeği yansıtmamaktadır."

'Canlı bomba' denilmişti, gerçek başka çıktı! ile ilgili etiketler Şanlıurfa terörist
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.