Çankırı ve Uşak'ta yarın okullar tatil mi? 9 Şubat hangi illerde okullar tatil edildi?

Yarın okullar, anaokulları, kreşler tatil mi? Kar yağışı ülkenin birçok ilinde etkisini sürdürürken soğuk hava da yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Meteoroloji'nin duyurduğu hava durumu raporu sonrası illerden peş peşe tatil kararı geliyor. Peki, hangi illerde okullar 9 Şubat Çarşamba günü tatil?

7 Şubat Pazartesi günü ikinci döneme başlayan MEB'e bağlı okulların bir çoğu illerde etkisini sürdüren kar nedeniyle eğitime yeniden kısa süre ara vermek durumunda kalıyor. İlk kar tatili kararı Uşak ve Çankırı'dan geldi. Yarın okul var mı, tatil mi?

Son dakika haberine göre okulların tatil olduğu illere yenileri eklendi. Gelen bilgilere göre Soğuk ve kar yağışlı hava, ülke genelini etkisi altına aldı. Uşak, Çankırı'ya ek olarak Tunceli, Denizli ve Çanakkale'de olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi.

YARIN OKULLAR VAR MI, TATİL Mİ?

Uşak

Uşak’ta akşam saatlerinde başlayan kar yağışının ardından Vali Funda Kocabıyık resmi sosyal medya hesaplarından okulların tatil edildiğini açıkladı.
Uşak’ta akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Kar yağışının yüksek kesimlerde etkisini arttırdığı ve yarın sabaha kadar devam edileceği, hava sıcaklığının da eksi derecelere düşeceği öğrenildi. Bunun üzerine harekete geçen Uşak Valiliği, okullara kar tatili verdi.

Çankırı

Çankırı'da, yarın beklenen yoğun kar ve fırtına nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Kamuda çalışan engelli ve hamileler ile 12 yaş altında çocuğu olan ebeveynlerden biri de yarın izinli sayılacak.

Çankırı Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Çankırı Meteoroloji Müdürlüğü'nün verilerinden elde edilen bilgiler ve Çankırı Meteoroloji Müdürlüğü'nün verdiği bilgiler doğrultusunda ilimiz genelinde 9 Şubat 2022 Çarşamba günü görülecek yoğun yağış ile rüzgarın fırtına şekline dönüşeceğinden dolayı özel, kamu eğitim öğretim ve rehabilitasyon merkezlerinin 1 gün süre ile eğitime ara verilmesine, 9 Şubat 2022 Çarşamba günü kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile ve 12 yaş altı çocuğu olanların (ebeveynlerden birinin) idari izinli sayılmasına, oy birliğiyle karar verilmiştir."

Çankırı ve Uşak'ta yarın okullar tatil mi? 9 Şubat hangi illerde okullar tatil edildi? ile ilgili etiketler Çankırı Uşak okullar tatil mi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.