Çankaya'daki Atatürk hassasiyetini bakın nasıl çarpıttılar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen TRT özel yayınında arkasında bulunan saat nedeniyle yayının 'canlı olmadığı' öne sürüldü. Ancak 9’u 5 geçe durmuş şekilde görünen antika saatin Atatürk’ün vefat zamanını simgelediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü TRT özel yayını Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi.

Yayında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasında 9’u 5 geçe duran antika bir saat dikkat çekti. Muhalefet trolleri, o saatten yola çıkarak sosyal medyada paylaşımlar yaptı ve özel yayının canlı olmadığını öne sürdü.

ATATÜRK'ÜN VEFAT ZAMANINI SİMGELİYOR

Ancak, bu saatin uzun yıllar Çankaya Köşkü’nü konut ve makam olarak kullanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat zamanını simgelediği öğrenildi.

Çankaya'daki Atatürk hassasiyetini bakın nasıl çarpıttılar...

1921 yılından itibaren Atatürk tarafından ikametgah olarak kullanılmaya başlanan Çankaya Köşkü, aynı zamanda Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında çok önemli olaylara tanıklık eden bir yerleşke olarak biliniyor.

Daha sonra gelen Cumhurbaşkanları tarafından da hem konut hem de makam olarak kullanılan Çankaya Köşkü, şu an Cumhurbaşkanlığına bağlı bir yerleşke olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Çankaya'daki Atatürk hassasiyetini bakın nasıl çarpıttılar... ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Mustafa Kemal Atatürk saat
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.