"Canileri, teröristleri "kapasite yok" diye tutuksuz yargılamanın alemi var mı?"

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, hapishanelerde yer olmadığı, kapasitenin dolu olduğu gerekçesi ile başta teröristler olmak üzere canileri, şiddeti alışkanlık haline getirenlerin salı verilmesine isyan etti. Bu tip insanların yer yok diye tutuklanması gerekirken serbest bırakılamayacağını belirten Öztürk, "Allah aşkına, göz göre göre canileri, hayvanları, teröristleri “kapasite yok” diye tutuksuz yargılamanın alemi var mı?" dedi. TOKİ ve KİPTAŞ'a çağrı yapan Öztürk, "Dışarıda toplumsal barışı tehdit eden, kadınları, çocukları tehdit eden, terör ve adi suçtan yargılananları tıkacağımız “mapus damı” yapmak çok mu zor?" diye sordu.

Hasan Öztürk'ün bugün ki yazısının konuyla ilgili bölümü şöyle;

Yer yok diye tutuklanması gerekenler serbest bırakılamaz"

Tutuklu yargılanması gerekenlerin, tutuksuz yargılanmasının sebebi cezaevlerindeki kapasite eksikliği olamaz. Bu kabul edilemez. Bir hayvan çıkıyor, yolda yürüyen bir kadına yumruk atıyor. Yakalanıp mahkemeye çıkartılıyor. Mahkeme tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakıyor.

FETÖ terör örgütü kapsamında birileri gözaltına alınıyor. Mahkemeye çıkartılıyor. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor.

Bir erkek, eski karısına şiddet uyguluyor. Yakalanıyor. Mahkeme tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakıyor. Serbest kaldığı gün gidip darp ettiği eski karısını öldürüyor.

Bütün bu örneklere konu olanların tamamının tutuklu yargılanması gerekirken mahkemeler bazılarını tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıyor. Gerekçelerden biri ise cezaevlerindeki kapasitenin dolu olması.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz, arttırılmış kapasitesiyle 208 bin 830 yatağa ulaşan cezaevlerinde 235 bin 888 tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu açıklamış.

Yani yaklaşık 28 bin tutuklu ve hükümlü kapasite fazlası olarak cezaevlerinde barınıyor.

Asıl olan tutuksuz yargılamaktır, amenna. Mahkemelerce hüküm konulmadıkça herkes masumdur, amenna.

Ama Allah aşkına, göz göre göre canileri, hayvanları, teröristleri “kapasite yok” diye tutuksuz yargılamanın alemi var mı?

TOKİ nerede, Kiptaş nerede? Büyük müteahhitler nerede?

Dışarıda toplumsal barışı tehdit eden, kadınları, çocukları tehdit eden, terör ve adi suçtan yargılananları tıkacağımız “mapus damı” yapmak çok mu zor?

“Cezaevi yapılmasını istemek ne kadar insani” diyebilirsiniz. Ama dışarıda kadınlarımızın, çocuklarımızın, insanlarımızın hasılı milletin ve memleketin güvenliği için bu gerekli değil mi?

"Canileri, teröristleri "kapasite yok" diye tutuksuz yargılamanın alemi var mı?" ile ilgili etiketler cezaevi terör hasan ozturk kapasite
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.