Canikli: Kur korumalı TL mevduat hesabı faiz değildir, 'Gizli faizin dik alası' hiç değil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Kur korumalı TL mevduatı" sistemine yönelik olarak muhalefetin "Gizli faizin dik alası" eleştirilerine sert sözlerle yanıt verdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Canikli, "Öngörülen koruma kalkanı faiz değildir. 'Gizli faizin dik alası' hiç değildir. Faizin en belirgin özelliği, ödenecek faiz oranının önceden belirlenmiş ve garantili olarak ödenecek olmasıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, duyurduğu "Kur korumalı TL mevduatı" sistemine muhalefet kanadı tepki göstermişti. 

"GİZLİ FAİZİN DİK ALASI" YORUMLARI!

Muhalefet partileri günlerdir rekor üstüne rekor kırarak 18,43 seviyelerine kadar çıkan doları 12 liranın altına gerileten yeni sistemi "Gizli faizin dik alası" olarak yorumlarken, gündem yaratan eleştirilere yanıt AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli'den geldi.

"SİGORTA GİBİ BİR GÜVENLİK MEKANİZMASIDIR"

Canikli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla muhalefetin eleştirilerine tepki gösterdi. Canikli şu ifadeleri kullandı;

"Kur Korumalı TL Vadeli Mevduatı için öngörülen koruma kalkanı faiz değildir. 'Gizli faizin dik alası' hiç değildir. Faizin en belirgin özelliği, ödenecek faiz oranının önceden belirlenmiş ve garantili olarak ödenecek olmasıdır. Kur korumalı TL Vadeli Mevduat Sisteminde ise kur farkının faiz oranından büyük olması halinde aradaki fark ödenmektedir. Faiz kavramıyla hiçbir ortak noktası bulunmamakta olup esas itibariyle sigorta gibi bir güvenlik mekanizmasıdır."

Canikli: Kur korumalı TL mevduat hesabı faiz değildir, 'Gizli faizin dik alası' hiç değil

Canikli: Kur korumalı TL mevduat hesabı faiz değildir, 'Gizli faizin dik alası' hiç değil ile ilgili etiketler AK Parti Nurettin Canikli döviz kur ekonomi paketi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.