Canan Kaftancıoğlu'na "füze" çarptı!

Boğaziçi Üniversitesindeki rektör protestoları sırasında sivrilen isimlerden olan başörtülü öğrenci Şeyma Altundal'ın gözaltı sonrası verdiği "zafer pozu" muhalif kanatta coşkuyla karşılandı. Siyasi argümanlarına destek verdiği için Şeyma Altundal'ı "sempatik" bir gülen yüz olarak tanımlayan söz konusu çevrelerin riyakarlığı ise "mızrak çuvala sığmaz" dedirtecek cinsten...

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasının ardından başlayan "kayyum rektör" tartışmasının yankıları sürüyor.

Bulu'nun istifa etmesini isteyen öğrencilerin başlattığı protestolar geçtiğimiz günlerde sokaklara taşmış ve polisle yaşanan arbede sırasında çok sayıda öğrenci gözaltına alınmıştı.

O öğrencilerden birisi olan Şeyma Altundal'ın; gözaltı esnasında yerlerde sürüklendiği, başörtüsünün açıldığı ve başörtüsünü yeniden takmasına izin verilmediği şeklinde iddialar ortaya atıldı.

Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü, iddiaları resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı videolu paylaşımla yalanladı.

ÖZGÜRLÜK POZU

Diğer yandan adli süreç ilerlerken, adliyeye sevk edilen öğrenciler arasında yer alan Altundal nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından serbest bırakıldı.

Özgürlük sevincini adliye koridorlarında arkadaşları ile birlikte yaşayan Şeyma Altundal'ın "zafer pozu" ise sosyal medyada büyük yankı buldu.

Öğrencilerin masum duyguları üzerinden siyaset yapan politikacıların çirkin yüzü ise bu vesile ise bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Başörtülü bir öğrenci olan Şeyma Altundal'ın yer aldığı fotoğrafı paylaşan kimi siyasiler genç öğrenciye destek verdi.

O isimler arasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da yer alıyordu. Kaftancıoğlu söz konusu fotoğrafı, " Öğrenciler, sadece öğrenci! Haklı, zeki, çalışkan ve aşırı sempatik #HepsiBizimEvladımız" notu ile paylaştı.

YUPPİE! CANAN KAFTANCIOĞLU ŞEYMA'YI ÇOK SEVDİ...

Boğaziçi eylemlerinin ilk günlerinde sahneye çıkan ve olayları provoke eden isimlerin içinde yer alan Kaftancıoğlu'nun, "başörtülü Şeyma"yı, kendi siyasi argümanlarını savunduğu için "sempatik" bulması dikkat çekti.

Ancak aynı Kaftancıoğlu'nun "türbanlı" vatandaşlar hakkındaki gerçek görüşleri ise sır değil... CHP il başkanı Şeyma'yı "sempatik" bulsa da pek çok konuda yeterlilik taşıdığına inanmıyor.

Canan Kaftancıoğlu daha önce "Başörtüsü serbestisi diye bir şey olamaz" görüşünü paylaşmıştı.

2014 yılında da sosyal medya hesabında "türbanlı rektör" eleştirisi yapan CHP'li siyasetçi şu ifadeleri kullanmıştı;

"Yuppie! Türbanlı rektörümüz olmuş, uzaya füze göndeririz çok yakında veya atom çekirdeğini parçalarız. Bunlar olmayacaksa eğer bu sevinç niye?"

KAFTANCIOĞLU YALNIZ DEĞİL

Öte yandan, Kaftancıoğlu, Şeyma Altundal konusundaki riyakarlığı sergileyen tek isim de değil! Kamuoyuna yansıyan benzer örnekler de var...

Canan Kaftancıoğlu'na "füze" çarptı!

Canan Kaftancıoğlu'na "füze" çarptı! - Resim : 2

Canan Kaftancıoğlu'na "füze" çarptı! ile ilgili etiketler CHP Canan Kaftancıoğlu Boğaziçi Üniversitesi eyma Altundal boğaziçi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.