Tweeti yalanladı, yanıt videoyla verildi!

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin 'soykırım' ifadesi kullanmasının ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da aynı yöndeki sözleri yeniden gündeme geldi. Biden gibi 1915 olaylarını 'soykırım' olarak kabul ettiği tweetlerini inkar eden Kaftancıoğlu'na bu kez videolu yanıt geldi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendirmesine Türkiye'den art arda tepkiler geldi. CHP de Biden'ın bu açıklamasını kınadı.

Ancak, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun geçmişte yaptığı paylaşımları hatırlatan vatandaşlar, CHP'nin bu kınamasını 'samimiyetsiz' buldu.

AK Parti'li eski Milletvekili Mehmet Metiner de katıldığı televizyon programında bu yöndeki eleştirilerini dile getirdi.

KAFTANCIOĞLU REDDETTİ

Kaftancıoğlu, ise 24 Nisan 2012'de Twitter hesabından yazılan "Tarihte bugün: Ermeni Soykırımı başladı. Katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz. 19.15'te Taksim'de" mesajının kendisine ait olmadığını savundu.

 

"SAYIN KAFTANCIOĞLU BU NE?"

 Metiner de bu kez Kaftancıoğlu'na bir video ile yanıt verdi. Metiner, Kaftancıoğlu'nun  "Şimdi ben Türkiye'de geçmişte yaşanan her türlü acıyı büyük acı olarak tanımlarım. Ermeni soykırımı yoktur diye tutturan da toplumu ve oradaki büyük acıyı görmezden gelen bir zihniyettir" ifadesinin yer aldığı bir videoyu paylaştı.

Metiner, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sayın Kaftancıoğlu bu ne? Dün gece CNN Türk’te yaptığım eleştiri üzerine açıklama göndererek yalanladınız o “soykırım” tivitinizi... Peki bu ne söyler misiniz? Bu konuşmanızda “Ermeni soykırımı” iddiasına karşı çıkanları eleştiriyorsunuz."

Tweeti yalanladı, yanıt videoyla verildi! ile ilgili etiketler CHP Canan Kaftancıoğlu Mehmet Metiner sözde ermeni soykırımı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.