Canan Kaftancıoğlu Neden Ceza Aldı? Canan Kaftancıoğlu Ne Dedi, Kaç Yıl Ceza aldı?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu neden ceza aldı, suçu ne gibi Sorular Günün Merak konusu oldu. 5 ayrı suçtan yargılanan ve 2 davası düşen Canan Kaftancıoğlu Yargıtay'ın kararı onaması ile birlikte ceza aldı. Siyaset gündeminin en önemli konusu olan Canan Kaftancıoğlu neden ceza aldı, Kaftancıoğlu neden hapse giriyor? İşte detaylar...

Canan Kaftancıoğlu Neden Ceza Aldı, Kaftancığlu'nun suçu ne gibi soruların yanıtları merak ediliyor. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu'nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak 6 Eylül 2019'da mahkumiyetine karar verilen davanın temyiz incelemesini tamamladı. Bugün onanan kararla birlikte CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hapis cezasına çarptırıldı.

CANAN KAFTANCIOĞLU NEDEN CEZA ALDI?

Yargıtay'ın onadığı karara göre Canan Kaftancıoğlu 3 ayrı davadan ceza aldı. Davaların 2'si düşürüldü. CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu toplam 11 yıl hapis cezası aldı.

Kaftancıoğlu'na, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan verilen 2 yıl 4 ay hapis cezası ise 1 yıl 9 ay olarak düzeltilerek onandı. Kaftancıoğlu'na, "PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan verilen 1 yıl 6 ay hapis ile "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan verilen 2 yıl 8 hapis cezaları ise daire tarafından bozuldu.

Canan Kaftancıoğlu Neden Ceza Aldı? Canan Kaftancıoğlu Ne Dedi, Kaç Yıl Ceza aldı?

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI VE TELEVİZYONDAKİ KONUŞMALARI

Kaftancıoğlu'nun, sosyal medya paylaşımı ve bir televizyon kanalındaki konuşmaları nedeniyle "PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırıldığı anımsatılan kararda, bu eylemlerin söz konusu suçun unsurlarını oluşturmadığı ifade edildi.

"Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçu bakımından ise kararda, muhalif kişiliği ile bilinen Kaftancıoğlu'nun sosyal medyadaki paylaşımlarının bütününün incelendiğinde atılı suçun unsurlarının oluşmadığı belirtildi.

 

Canan Kaftancıoğlu Neden Ceza Aldı? Canan Kaftancıoğlu Ne Dedi, Kaç Yıl Ceza aldı? ile ilgili etiketler Canan Kaftancıoğlu CHP İstanbul neden ceza aldı kaftancıoğlu il başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.