Kaftancıoğlu, Öztrak'ı çıldırttı

CHP'de İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 'Atatürk' çıkışı ile başlayan tartışmalar giderek büyüyor. Son MYK toplantısında konuyu görüşen parti yönetiminde ‘Kaftancıoğlu’na Twitter’da tepki göstererek Atatürk fotoğrafı paylaşan milletvekilleri disipline sevk edilmelidir’ görüşü dile getirildi. Bu sözler, parti sözcüsü Faik Öztrak'ı çileden çıkardı.

Akşam yazarı Turgay Güler, CHP içinde devam eden tartışmaların iç yüzünü köşe yazılarında anlatmaya devam ediyor. 

Bugünkü yazısında CHP'nin son MYK'sında yaşanan gerilime değinen Güler, CHP'li yurtsever bir dostundan aldığı bilgileri aktardı.

'Faik Öztrak'ı bile çıldırtmışlar' başlıklı bir yazı kaleme alan Güler, MYK toplantısında Canan Kaftancıoğlu'nu eleştiren kişilerin disipline sevk edilmesi yönünde öneri sunulduğunu ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın bu öneri karşısında sert tepki gösterdiğini yazdı.

İşte Güler'in o yazısı:

"CHP’den haberler gelmeye devam ediyor. Ben de geldikçe uygun olanlarını sizinle paylaşıyorum. Kemal Bey dışarıya bilgi sızdırılmasından fevkalade rahatsızmış. Gerekli uyarıları da yapmış! Hatta ve hatta ‘araştırın, bulun o köstebekleri’ falan diyormuş.

Ama nafile.

Kemal Bey’i kimse dinlemiyor. Zira CHP kontrolden çıkmış. Yönetsel zafiyet CHP’de herkesin gündemindeymiş.

İşte tam bu noktada, mevcut hizipler Kemal Bey’den sonrasını kendileri açısından doğru planlamak için yoğun bir faaliyet içine girmiş. Olup biteni dışarıdan izleyen Muharrem İnce ise ‘dağılmayalım, bölünmeyelim, düşün peşime’ diyormuş.

Kendi içişleri bizi ilgilendirmez.

Son MYK toplantısının ardından bir bilgi paylaşmıştım hatırlarsanız; CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile ilgili. Ağbaba o toplantıda Canan Kaftancıoğlu’na sahip çıkmış, Atatürk’le ilgili sözlerinde bir sorun görmediğini dile getirmişti. Dahası Kaftancıoğlu’nu eleştiren milletvekillerinin disipline verilmesini istemişti.

Ağbaba’dan yalanlama gelmedi. Dahası ben duyurduktan tam 4 gün sonra CHP’ye yakın gazeteler de paylaştığım bu bilgiyi doğrulamışlardı. Ama dört gün sonra ve isim vermeden.

O MYK’daki tartışmalara ilişkin yeni bilgiler var. CHP’li yurtsever dostum paylaştı. Yeri gelmişken söyleyeyim. Şimdi birileri diyecek ki ‘o nereden biliyor MYK’da konuşulanları’?

İzah edeyim ama gülmeyin hallerine!

Pandemi nedeniyle CHP MYK’sı uzaktan internet üzerinden yapılmış. Üyeler o toplantıya yanlarında danışmanlarıyla katılmış. Ekranda gözükmemişler ama arka planda tüm tartışmalara şahit olmuşlar. Sonra da sağda solda anlatmışlar. Gizlilik-mizlilik hak getire.

Neyse!

Bir önceki pazar günü Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK’da çok sert tartışmalar yaşanmış. Malum tartışmanın odağında İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu var.

Veli Ağbaba’nın ‘Kaftancıoğlu’na Twitter’da tepki göstererek Atatürk fotoğrafı paylaşan milletvekilleri disipline sevk edilmelidir’ sözlerine bazı MYK üyeleri de destek vermiş.

Bu yeni bilgi. Dahası da var!

Parti sözcüsü Faik Öztrak bunun üzerine adeta çıldırmış. Sonra da açmış ağzını yummuş gözünü.

“Canan Hanım sürekli polemiklerle gündeme geliyor. Bunu taşımaktan partimiz yoruldu artık. Anadolu’da halk sürekli olarak Canan Hanım’ın domuzla, Sakine Cansız’la ve Ermeni meselesiyle ilgili konularını hatırlatıyor. Canan Hanım’ı eleştirenleri disipline verelim diyenler, hata yapanlar yerine, hatayı eleştiren vekilleri cezalandırmak istiyor. Buyurun yapalım o halde, vekillerin yüzde seksenini disipline verip meclisi boşalttırın”.

Ne yalan söyleyeyim Faik Öztrak bu sözlerle beni bile şaşırttı. Gerçi onun da CHP’nin başında olma yahut Cumhurbaşkanlığı adaylığı gibi arzuları var. Ama yine de genel başkanın önünde, genel başkana rağmen ve dahi Kaftancıoğlu’nun şerrinden çekinmeden böylesi bir tepki ortaya koyması takdire şayan!"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kaftancıoğlu, Öztrak'ı çıldırttı ile ilgili etiketler CHP Canan Kaftancıoğlu Faik Öztrak Turgay Güler Kemal Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.