Kaftancıoğlu: Akşener namussuz ve kirli siyaset yaptı

Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partide 'Atatürk' tartışması çıkaran CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yıllar önce verdiği bir röportaj yeniden gündemde. 3 yıl önce İYİ Parti'nin kuruluşu hakkında fikri sorulan Kaftancıoğlu'nun şimdiki ittifak ortağı hakkında "Geçmişi kirli siyasetçi, namussuz" gibi ifadeler kullandığı görüldü.

Terör örgütü PKK'yı, Gezi kalkışmasını, 15 Temmuz darbe girişimini, sözde Ermeni soykırımını destekleyen tweetlerle gündemden düşmeyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bu paylaşımları nedeniyle 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sık sık ismini bir şekilde gündemde tutmaya çalışan Kaftancıoğlu şimdi de CHP içinde 'Atatürk' tartışmasının çıkmasına neden oldu.

Mustafa Kemal Atatürk hakkında "Mustafa Kemal demeyi uygun görüyorum, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganını doğru bulmuyorum" sözleri sonrasında CHP içinden tepkilerin yükseldiği Kaftancıoğlu'na, Kemal Kılıçdaroğlu kalkan oldu ancak tartışmalar yine de dinmedi.

AKŞENER'E AĞIR SÖZLER: GEÇMİŞİ KİRLİ SİYASETÇİ, NAMUSSUZ!

 Canan Kaftancıoğlu'nun ismi bugün sosyal medyada yine en çok konuşulan isimlerden biri oldu.

Kaftancıoğlu'nun, Meral Akşener hakkında söylediği sözler yeniden gündeme geldi. 

2017 yılında CHP Parti Meclisi Üyesi olan Canan Kaftancıoğlu ilerihaber isimli internet sitesine verdiği bir röportajda kurulma hazırlıkları içinde olan İYİ Parti'yi değerlendirdi. Kaftancıoğlu'nun bu röportaj esnasında Akşener'e söylediği ağır sözlerle dikkat çekti.

Kaftancıoğlu'nun 3 yıl önce yayınlanan röportajında şimdiki ittifak ortakları Akşener için "Geçmişi kirli siyasetçi, namussuz" gibi ifadeler kullandığı görüldü.

İşte o röportajdan öne çıkanlar:

"Merkez sağ siyasetteki boşluğun ya da bu alanın boşaltılmasının AKP’nin siyasal İslamcı çizgisinin güçlenerek artmasının sonucu olduğunu düşünüyorum. Ancak ‘Meral Akşener liderliğinde kurulacak parti bu boşluğu doldurur mu’ sorusuna ise ‘evet doldurur’ demenin çok erken bir yorum olduğunu düşünüyorum

Kişisel olarak ben, Meral Akşener’in geçmişte namussuz ve aktif siyaset yaptığı, devlet yöneticiliği yaptığı dönemlerdeki duruşunu unutmayanlardanım. Dolayısıyla Meral Akşener gibi geçmişi kirli siyasetçilerinden Türkiye’nin merkez sağını dolduracak gibi çok umut vaat eden cümleler kurmayı da siyasetçi olarak her şeyden önce kendime yakıştıramıyorum."

BAYRAMDA ZİYARETİNE GİTMİŞTİ

Canan Kaftancıoğlu ile Meral Akşener en son bayramda görüşmüşlerdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Akşener'i evinde ziyaret eden Kaftancıoğlu, masada Akşener'in karşısına oturmuştu.

Kaftancıoğlu: Akşener namussuz ve kirli siyaset yaptı

Kaftancıoğlu: Akşener namussuz ve kirli siyaset yaptı ile ilgili etiketler CHP Meral Akşener Canan Kaftancıoğlu İYİ Parti
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.