Çanakkale'de Ro-Ro gemisinde yangın çıktı

Çanakkale Boğazı'ndan geçip, İtalya'nın Trieste Limanı'na doğru hareket eden 193 metre uzunluğundaki Gallipoli Seaways adlı Ro-Ro gemisinde yangın çıktığı öğrenildi. Gemi Ayvacık açıklarındayken, kaptanın, telsizle yardım talep etmesi üzerine bölgeye Çanakkale'den römorkörler gönderildi. Gemideki yangının bir otobüsün tutuşması neticesinde başladığı bildirildi.

İstanbul'un Tuzla Limanı'ndan İtalya'nın Trieste Limanı'na gitmekte olan Türk bayraklı 22 personel, 2 yolcu ve 220 araç taşıyan 193 metre boyundaki 'Gallipoli Seaways' isimli Ro-Ro gemisinin üst güvertesinde yangın çıktığı bildirildi.

Çanakkale Boğazı'ndan Ege Denizi'ne çıkış yaptıktan 34 mil sonra bir otobüste başlayan yangına gemi personeli ilk olarak kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştı.

Ancak bunda başarılı olunamayınca, gemi kaptanının yardım talep etmesi üzerine bölgeye, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'Kurtarma-4' ve 'Kurtarma-10' römorkörleri ile 6 Hızlı Tahlisiye Botu gönderildi. 

Gemi karadan ve denizden yangına müdahale için limana çekildi.  

Çanakkale'de Ro-Ro gemisinde yangın çıktı ile ilgili etiketler Çanakkale Ayvacık Yangın Ro-Ro gemisi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.