Çanakkale'de orman yangını! Alevler gökyüzünü kapladı

Çanakkale'de tarım arazisinde başlayan yangın ormanlık alana sıçradı.

Bayramiç ilçesi Aşağışevik köyü yakınlarında tarım arazisinde çıkan yangın ormanlık alana sıçradı.

Çanakkale'de orman yangını! Alevler gökyüzünü kapladı

Rüzgarın şiddetiyle büyüyen yangını söndürmek için Orman Bölge Müdürlüğüne ait ekipler, havadan 3 helikopter, karadan ise 10 arasöz ve çok sayıda orman işçisiyle yangını kontrol altına almak için müdahale ediyor.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Yaklaşık 4 saatlik müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı. Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Aşağışevik köyü yakınlarında meydana gelen yangının yerleşim yerinde risk oluşturmadığını belirtti. Demirci, “Ekiplerimiz canla başla çalıştılar. Tüm ekibime özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İnsan üstü bir mücadeleyle çok şükür ciddi bir sıkıntı olmadan yangını kolayladık. Şuan itibariyle kontrol altında değil ama hava kararmadan inşallah kontrol altına alabileceğimizi tahmin ediyorum. Destek olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına herkese teşekkür ediyorum. İlk başlarda sıkıntılı bir durum olmuştu, ama şuan itibariyle çok sıkıntılı bir durumumuz yok. Yangının çıkış nedeniyle henüz bir net bir şey yok ama bir traktörde saman balyalarının yandığıyla alakalı bir bilgimiz var. Onu araştırıyoruz" dedi.

Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Çanakkale'de orman yangını! Alevler gökyüzünü kapladı ile ilgili etiketler Orman Yangını Çanakkale
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.