Çanakkale’de 92 yılın en sıcak haziran günü

Çanakkale’de dün 37,2 derece ile 92 yıllık gözlem tarihinin en yüksek haziran sıcaklığına ulaşıldı. Daha önceki en yüksek sıcaklık ise 36,8 derece ile 24 Haziran 2007'de kaydedilmişti.

Çanakkale’de son 10 gündür hava sıcaklıkları 30 derecenin üzerinde seyrediyor. Bunaltan sıcaklar nedeniyle vatandaşlar sahillere koşarak denize girip serinlemeyi tercih ediyor.

Çanakkale’de 92 yılın en sıcak haziran günü

Meteoroloji yetkilileri, dün yapılan ölçümlerde, 92 yıllık gözlem tarihinin en yüksek haziran ayı sıcaklığının 37,2 derece olarak kaydedildiğini duyurdu. Çanakkale’de, daha önceki en yüksek kayıt, 36,8 derece ile 24 Haziran 2007 tarihinde ölçülmüştü.

Çanakkale’de 92 yılın en sıcak haziran günü - Resim : 2

Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazı’nda görülen müsilaj nedeniyle vatandaşlar denize girmeye çekinirken, şu ana kadar müsilajın görülmediği yerlerden birisi olan Assos bölgesi ise deniz için ilk tercih oluyor. Vatandaşlar Kadırga Koyu’nun serin ve berrak sularında yüzerek serinlemeyi tercih ediyor.

DHA

Çanakkale’de 92 yılın en sıcak haziran günü ile ilgili etiketler Çanakkale Rekor haziran ayı Hava sıcaklığı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.