Çanakkale Şehitler Anıtı (Abidesi) neden 41.7 metre?

Çanakkale Şehitler Anıtı neden 41.7 metre? Birçoğumuzun Çanakkale şehitleri ve şehitlikleriyle ilgili bilgimiz vardır. Ancak bunların nedenleri konusunda az bilgiye sahibiz. Çanakkale Şehitler Abidesi yapımına nasıl karar verildiğinin üzerine çok fazla söylemin olmasıyla birlikte en yaygın olanı; Mustafa Kemal Atatürk’ün Şehitlerimiz için en az 40 metrelik bir anıt yapılacağına söz vermesidir.

Çanakkale Şehitler Anıtı (Abidesi) neden 41.7 metre? Çanakkale Şehitler Abidesi‘nin yapılması için resmi karar 1942 yılında açıklandı. Savunma Bakanlığı tarafından 1944 yılında açılan proje yarışmasını Feridun Kip, Doğan Erginbaş, İsmail Utkular ve mühendis Ertuğrul Barla‘nın projelendirdiği eser kazandı.

ÇANAKKALE ŞEHİTLER ANITI NEDEN 41.7 METRE?

Çanakkale Şehitler Abidesi' nin boyu 41.7 m. dir. Fakat neden 41.7 m olduğu az kişinin bildiği bir bilgidir. Bir gün Atatürk'ün yakın arkadaşı olan gazeteci Ruşen Eşref Bey, Atatürk'e "paşam gelibolu yarımadasına bir şehitler abidesi yapalım sizce boyu ne kadar olsun der" Atatürk ise "siz oraya 40 metre boyunda bir anıt bile dikseniz bile ŞEHİTLERİMİZİN hakkını ödeyemeyiz" der. Bunun üzerine Çanakkale Şehitler Abidesi Atatürk'ün öyle betimlediği için 40 metrelik bir anıt dikilmesine karar verilir daha sonra yine de hakkını ödeyemezsiniz dediği için de üstüne Atatürk'ün boyu olan 1,70 de eklerler ve Çanakkale Şehitler Abidesinin boyu 41,7m. olur

Çanakkale Şehitler Anıtı (Abidesi) neden 41.7 metre? ile ilgili etiketler Çanakkale çanakkale şehitler anıtı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.