Çanakkale Boğazı, yoğun 'kar' nedeniyle 'gemi' geçişlerine kapatıldı

Çanakkale Boğazı, bölgede yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi üzerine çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Meteoroloji’nin günler önce Çanakkale için yaptığı kar yağışı uyarısının ardından kentte, akşam saatlerinden itibaren yoğun şekilde kar yağışı başladı.

Yağışla birlikte Çanakkale Boğazı'nda görüş mesafesi azaldı.

Bunun üzerine Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü, görüş mesafesinin düşmesi sebebiyle saat 21.45 itibariyle boğazı çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatığını duyurdu.

Yetkililer, güney ve kuzeyden Çanakkale Boğazı'na giriş yapma hazırlığındaki gemilerin kaptanlarını telsiz ile uyarıldı.

Kar yağışı ve fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından gemi trafiğinin normale döneceği belirtilirken, yerel feribot seferlerinde aksama bulunmadığı ifade edildi.

Çanakkale Boğazı, yoğun 'kar' nedeniyle 'gemi' geçişlerine kapatıldı ile ilgili etiketler Çanakkale Boğazı Gemi Meteoroloji transit kar yağışı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.