Çanakkale Boğazı 9 saat tek yönlü gemi trafiğine kapatıldı

Çanakkale Boğazı, dev konteyner gemileri ile LNG tankerinin geçişi nedeniyle tek yönlü olarak transit gemi geçişlerine 9 saat boyunca kapatıldı. Gemi trafiği, 18.30’da yeniden açılacak.

Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü (VTS), Çanakkale Boğazı gemi geçiş planlaması kapsamında güneyden kuzeye tek yönlü olarak transit gemi geçişlerine saat 10.45’te kapatıldığını bildirdi.

 Çanakkale Boğazı 9 saat tek yönlü gemi trafiğine kapatıldı

Saat 12.45 sıralarında Çanakkale Boğazı’na giriş yapan; Liberya bayraklı 187 bin 587 grostonluk "MSC Viviana", Panama bayraklı 73 bin 819 grostonluk "MSC Marianna" ve Cezayir bayraklı 112 bin 867 grostonluk "LNG Tessala" isimli gemiler, güneyden kuzey istikametine devam etti.

Çanakkale Boğazı 9 saat tek yönlü gemi trafiğine kapatıldı - Resim : 2

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkörlerin nezaretinde boğaz geçişi yapan gemilerin en küçüğü 291, en büyüğü ise 399 metre.

Çanakkale Boğazı 9 saat tek yönlü gemi trafiğine kapatıldı - Resim : 3


18:30'DA AÇILACAK

Gemilerin boğazı geçişinin ardından gemi trafiği 18.30’da yeniden açılacak.

Çanakkale Boğazı 9 saat tek yönlü gemi trafiğine kapatıldı ile ilgili etiketler Çanakkale Çanakkale Boğazı boğaz trafiği
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.