Tenis koçu Can Üner hayatını kaybetti

2016'da WTA İstanbul Cup'u kazanan ve Türk tenis tarihinin en büyük başarısına imza atan Çağla Büyükakçay'ın eski koçu Can Üner, vefat etti. Türkiye Tenis Federasyonundan yapılan açıklamada, Üner'i kaybetmiş olmanın üzüntüsünün yaşandığı belirtilerek, "Türk tenisine gönül veren, hayatına dokunduğu her kişide derin izler bırakan merhuma Allah’tan rahmet, başta kıymetli ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı dileriz. Tenis ailemizin başı sağ olsun" ifadeleri kullanıldı.

Çağla Büyükakçay, Marsel İlhan ve İpek Soylu gibi Türk tenisinin önde gelen raketlerinin koçluğunu yapan tenis antrenörü Can Üner, 47 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören Üner'in 2 haftadır yoğun bakıma olduğu öğrenildi.

3 yıl önce kansere yakalan Üner, kadınlarda ve erkekler ilk 100'e oyuncu sokan ilk Türk tenis antrenörü olmuştu. 

Türkiye Tenis Federasyonu, Can Üner'in vefatıyla ilgili bir başsağlığı mesajı paylaştı: "Ülkemiz tenisinin gururları Çağla Büyükakçay ve Marsel İlhan’ın antrenörlüğünü de yapmış olan, tenis camiamızın önemli değerlerinden hocamız Can Üner’i kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türk tenisine gönül veren, hayatına dokunduğu her kişide derin izler bırakan merhuma Allah’tan rahmet, başta kıymetli ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı dileriz. Tenis ailemizin başı sağ olsun."

İyi bir Galatasaraylı olan Can Üner, Çağla Büyükakçay'ın 2016'da kazandığı WTA İstanbul'da milli sporcunun koçluğunu yapıyordu. Türk tenis tarihinin en büyük başarısına imza atan ikili Üner'in sağlık sorunları nedeniyle yollarını ayırmıştı. Üner'in vefatı tenis camiasını yasa boğdu.

Tenis koçu Can Üner hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Tenis Can Üner çağla büyükakçay
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.