Can Paker'den Osman Kavala açıklaması

Eski Açık Toplum Vakfı Başkanı Can Paker, son günlerde tutukluluğu tartışmaya açılmak istenen Osman Kavala'yı savundu. Kavala'nın suçlu olduğunu düşünmediğini savunan Paker, "4 yıldır tutuklu ve ne ile suçlandığını bile bilmiyoruz." dedi...

Sözcü gazetesinden Serpil Yılmaz, bugünkü köşe yazısında Kamusal Politika ve Demokrasi Çalışmaları (PODEM) Yönetim Kurulu Başkanı Can Paker ile yaptığı görüşmeye yer verdi.

2001 yılında George Soros tarafından kurulan Açık Toplum Enstitüsü'nün eski başkanı Can Paker, Yılmaz'a, Osman Kavala’nın tutukluluğuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, Paker'e bir dönem Açık Toplum Enstitüsü yönetiminde birlikte olduğu Kavala'nın “tutukluluk hali” hakkında ne düşündüğünü sordu.

“Osman eski arkadaşım” diye söze başlayan Paker bu soruya şu yanıtı verdi;

“4 yıldır tutuklu ve ne ile suçlandığını bile bilmiyoruz. 15 Temmuz ile ilgili bir şey yaptığını düşünmüyorum. İstihbaratın bir bilgisi varsa açıklansın. Finanse ettiği söyleniyor, bildiğim şeyler değil.”

SOROS'UN AK PARTİ'YE MUHALEFET PLANI...

“Soros'un vakfının 10 yıl başkanlığını yaptım. 2010'dan sonra koptuk. Çünkü Soros Türkiye'ye muhalefet etmemizi istedi” diyen Paker'e Serpil Yılmaz, “Türkiye'ye mi; AKP iktidarına mı” sorusunu yönelttiğinde ise “AK Parti'ye” karşılığını verdi.

Can Paker'den Osman Kavala açıklaması ile ilgili etiketler Osman Kavala AK Parti can paker
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.