Çamurlu arazi Ukrayna'nın tarafında: Rus tankları çamura saplandı!

Rusya'nın güneyinde Rus ordusu tarafından yürütülen askeri tatbikatlar sırasında bir düzineden fazla ana muharebe tankı fena halde çamura saplandı. Görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.

Perşembe günü Liveuamap tarafından yayınlanan videonun, Rostov bölgesindeki Ukrayna sınırına yakın bir askeri bölgede çekildiği iddia ediliyor. Derin çamur içinde en az bir düzine tankı ve bir ekskavatör yardımıyla savaş araçlarından birini çıkarmaya çalışan sivil giyimli bir adamı gösteriyor.

M5'in aktardığı haberre göre Çamurlu arazinin olası bir savaş durumunda Rus kuvvetlerine büyük bir darbe indirebileceği görülmüş oldu.

T-72B’nin T-72B3’e modernizasyonu 2010 yılında başladı ve yeni bir atış kontrol sistemi kurarak tankın ateş gücünün artırılmasını içeriyordu; bu eski tankların her birini elden geçirmek ve eski motorlarını değiştirmek amaçlanmıştı.

T-72B3’ün yeni versiyonu, motor bölmesinin RPG (Roket Tahrikli Bomba) tehditlerine karşı korumasını artırmak için gövdenin ön tarafında her iki tarafta zırh plakaları ve arka kısımda tel kafes zırh ile donatılmıştır. Mühendisler, Ukrayna, Gürcistan ve Suriye’deki savaş deneyimini dikkate aldı.

Yenilenmiş ve yükseltilmiş T-72B3, 1.130 beygir gücünde daha güçlü bir motor ve ayrıca geliştirilmiş bir silah sistemi ile donatılmıştır. Ek olarak, araca yeni bir nişan alma dijital görüntüleme sistemi ve bir televizyon arka görüş kamerası da var.

 

Kaynak: M5

Çamurlu arazi Ukrayna'nın tarafında: Rus tankları çamura saplandı! ile ilgili etiketler Rus Ukrayna Tank çamur saplandı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.