Camilerde teravih namazı kılınacak mı? Yatsı namazında camiler açık mı?

Camilerde teravih namazının koronavirüs vakalarının artması sonrasında yasaklanması konusunda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan bir son dakika açıklaması geldi. Vatandaşlar bu açıklama sonrasında camilerde teravih namazı kılınabilecek mi sorusunun cevabını aradı.

Koronavirüs vakalarında yaşanan artış geçen sene olduğu gibi bu senede camilerde kılınacak olan teravih namazlarını etkiledi. Bu Ramazan ayının da salgının gölgesinde geçirildiğini söyleyen Ali Erbaş ilk açıklamasında "Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik" ifadelerine yer vermişti. Peki, yatsı namazında camiler açık olacak mı?

TERAVİH NAMAZI CAMİLERDE KILINABİLECEK Mİ?

Teravih namazı konusunda bir açıklamada bulunan Ali Erbaş, Ramazan ayında camilerde 5 vakit namazın kılınabildiğini ve salgınla mücadele konusunda insanların tedbirli davrandığını ve temizlik olmadan Müslümanlık olmayacağını söyledi.

Son zamanlarda vakalarda yaşanan artış sonrasında teravih namazı için böyle bir karar aldıklarını belirten Erbaş, bu namazın evde kılınabileceğini Ramazan'ın ortasından sonra vaka sayılarının düşmesi durumunda ise teravih namazlarının yeniden camilerde kılınması konusunda karara varabileceklerini ifade etti.

Camilerde teravih namazı kılınacak mı? Yatsı namazında camiler açık mı? ile ilgili etiketler cami Ali Erbaş Diyanet teravih namazı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.