Camilerde cuma namazı kılınacak mı? 16 Nisan Cuma camiler açık mı?

Koronavirüs nedeniyle camilerde teravih namazının kılınmaması yönünde karar çıkarken vatandaşlar şimdiden Cuma namazı kılınacak mı sorusunun cevabını arıyor. Peki, 16 Nisan Cuma camiler açık mı?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte teravih namazı konusunda koronavirüs önlemler çerçevesinde alınan kararlar vatandaşların azda olsa üzülmelerine sebebiyet verdi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu senede camilerde kılınması beklenen teravih namazına açıklık getirdi ve beklenen soruyu yanıtladı. Peki, camilerde teravih namazı kılınacak mı?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıklamasında, "Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik. Şayet bu süreçte salgının seyrine göre camilerimizde teravih namazı kılabilme imkanı olursa bunun da kararını alıp milletimizle paylaşırız.” ifadelerine yer verdi.

Camilerde cuma namazı kılınacak mı? 16 Nisan Cuma camiler açık mı?

CAMİLERDE CUMA NAMAZI KILINCAK MI?

Daha önceden de belirtildiği gibi Cuma namazı konusunda camilerle ilgili bir kısıtlama bulunmadığından 16 Nisan Cuma gününde Cuma namazı için cemaat yeniden bir araya gelebilecek. Ancak yinede camilerde Cuma namazı esnasında cemaatin sosyal mesafe kurallarına uyması beklenmekte.

Ramazan ayı için alınan daha önceki kararda ise ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler de yasaklandı.

Camilerde cuma namazı kılınacak mı? 16 Nisan Cuma camiler açık mı? ile ilgili etiketler cami cuma namazı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.