Cami yıkılıyor iddiasına Başkan Usta’dan yanıt… SuperHaber/ Özel

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “rezidans için Gaziosmanpaşa’da cami yıkılıyor” iddialarına ilişkin SuperHaber’den Arzu Erdoğral’a konuştu.

"Rezidans için Gaziosmanpaşa’da cami yıkılıyor" haberlerinin ardından ulaştığımız Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, camiyi yıkıp rezidans yapılacağı iddiasının tamamen yalan ve çarpıtma olduğunu vurguladı.

CAMİ YIKILIYOR İDDİASI YALAN

Usta açıklamasının devamında ise caminin hikayesini anlatarak “burada cami yoktu eskiden küçük bir sanayi bölgesiydi.1960’lı yıllarda sanayici bir vatandaş kendi yapısı üzerine küçük bir mescit yapmış, burada çalışan elamanların ibadetlerini yapabileceği bir mekan oluşturmuş. Daha sonra burası yetersiz kalıp talepler artınca mescit yapılmış ve yanyana iki mescit olmuş. İkisine de ayrı minare konulmuş. Halk arasında da çifte minareli cami olarak kalmış. Toplamda da 200-300 metrekarelik kullanım alanı var” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Usta bu mekanda hak sahibi olan kişinin imar planındaki fonksiyonuna göre burada inşaat yapmak istediğini de söyleyerek sözlerine şöyle devam etti;

“Doğal olarak da üzerindeki fabrika, cami v.s bir yandan da riskli yapı ruhsatı alındığı için orayı yıkmak zorunda kalmış. Burayı yıkınca biz de vatandaşa, cami talebi var ve burada insanlar yaşıyor o nedenle caminin yerine bir cami yapılması gerekiyor dedik. Vatandaşta kendi arazisinden 1200 metrekarelik yeri altında otopark üstünde 1500 metrekarelik bir cami yapmayı kabul etti sonrasında da burayı kamuya devredecek şekilde bir protokol yaptık kendisiyle. İşin özü budur.”

CHP'NİN CAMİ YIKTIRMAMA NOKTASINA GELMESİ İYİ BİR ŞEY!

CHP Milletvekili Tuncay Özkan’ın “cami yıkılıp yerine rezidans yapılıyor” iddiasını ortaya atıp “camileri sizden koruyacağız” açıklamasına ilişkin görüşlerini de sorduğumuz Belediye Başkanı Usta, “aslında onlar ile uğraşacak vaktimiz yok, biz ve tüm kamuoyu da camileri kimlerin yaptırıp yaptırmadığını, kimlerin sahip çıkıp çıkmadığını iyi biliyor. Ben 1994’lü yıllarda da burada belediye meclis üyesiydim. Komisyon başkanlığı yapıyordum. O zaman planlara bile işletmiyorlardı, camilere karşı çıkıyorlardı. Ama bugün CHP’nin cami yıktırmama noktasına gelmesi de iyi bir şey. Burada verdiğimiz mücadelenin ne kadar anlamlı olduğunu görüyoruz. Yani 20 yıl önce cami yaptırmayanlar şimdi cami yıktırmıyorsa CHP’yi bu anlamda tebrik ederim. Ama yalan makinası olarak da Tuncay Özkan’ın görevini yaptığını da söylemeden geçemiyorum. Güzel yalan söylüyor, iftiraları güzel uçuruyor” şeklinde konuştu.

Cami yıkılıyor iddiasına Başkan Usta’dan yanıt… SuperHaber/ Özel ile ilgili etiketler Gaziosmanpaşa cami Tuncay Özkan rezidans hasan tahsin usta
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.