Çalıştığınız şirket adres bilgisine ulaşılamadı muafiyet kapsamında değil hatası nasıl çözülür?

Koronavirüs salgınında alınan tam kapanma kararı sonrasında işe gitmek mecburiyetinde olanlar için e-Devlet sistemi üzerinden ‘Çalışma muafiyet izin belgesi’ verilmekte. Ancak bu belge için başvurular ‘çalıştığınız şirket adres bilgisine ulaşılamadı’ hatası almakta. Peki, çalıştığınız şirket çalışma muafiyet kapsamında değil ne demek? İşte çözümü…

Pandemi döneminde son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında alınan tam kapanma kararı ile yeni bir sürecin içerisine girildi. 17 Mayıs Pazartesi sabahı sona erecek olan tam kapanma döneminde işe gitmek zorunda olanlar için e-Devlet sistemi üzerinden ‘Çalışma muafiyet izin belgesi’ veriliyor.

Bu çalışma izin belgesini almak için öncelikle e-Devlet sistemine giriş yapılması gerekiyor. Buradan ‘Çalışma muafiyet izin belgesi’ işlemleri adına altındaki menüden almış olduğunuz belgeyi çalıştığınız işyerine kaşeletip imzalatmanız da gerekiyor.

Ancak e-Devlet sistemine yaşanan bazı yoğunluklar ve bazı hatalar sebebiyle kullanıcılar belgelerini alamıyor. Bu kısımda karşılaşılan hatalardan birisi de “Çalıştığınız şirket adres bilgisine ulaşılamadı veya çalıştığınız şirket çalışma muafiyet kapsamında değil.” olarak dikkat çekiyor.

Çalıştığınız şirket çalışma muafiyet kapsamında değil hatası nasıl çözülür?

17 Mayıs sabahına kadar devam edecek olan tam kapanma sürecinde çalışma izin (muafiyet) belgesi almak isteyen çalışanlar ve şirketler izin belgesi çıkarmak için yoğun bir şekilde çaba sarf ediyor. Bu süreçte tabi ki bazı hatalarla da karşılaşılıyor.

Bu zorluklardan birisi de çalıştığınız şirket adres bilgisine ulaşılamadı veya çalıştığınız şirket çalışma muafiyet kapsamında değil hatası olarak göze çarpıyor.

Çalıştığınız şirket adres bilgisine ulaşılamadı muafiyet kapsamında değil hatası nasıl çözülür?

- Öncelikle e-Devlet sistemine giriş yapın

- https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-e-basvuru adresini açın ve ekrandaki adımları takip edin

- Devam ettikten sonra bilgilerinizi girerek başvurunuzu yapın

NACE MESLEK GRUPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MUAF NACE KODLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Çalıştığınız şirket adres bilgisine ulaşılamadı muafiyet kapsamında değil hatası nasıl çözülür? ile ilgili etiketler e-Devlet çalışma izin belgesi muaf tam kapanma sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.