Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: EYT meselesini yıl sonuna kadar çözeceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili çalışmalar konusunda açıklamalar yaptı. Bakan Bilgin, sorunun bu yıl sonuna kadar çözmeyi hedeflediklerinin altını çizerek, "Bu yılın sonuna kadar bu yolda önümüzde olan bütün dosyaları çözeceğiz. Alternatif çözüm önerilerine çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte yaşa takılanlar yıl sonuna kadar çözmek istediğimiz dosyalardan biri olduğu açıklamasını yaptı.

Emekliye yapılacak enflasyon farkı ve asgari ücret zamlarına ilişkin değerlendirmeler yapan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile de ilgili olarak konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesi masamızda. Türkiye'nin emekçileri endişe etmesinler. Türkiye'nin her bir sorunu önümüzde çözülmesi gereken bir dosya olarak duruyor. Bu yılın sonuna kadar bu yolda önümüzde olan bütün dosyaları çözeceğiz. Alternatif çözüm önerilerine çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bilgin, sözleşmeli işçi sorununu sadeleştireceklerini de dile getirerek, "Kadro haklarını vereceğiz, bazı sözleşmelilere kamunun ihtiyacı var" dedi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: EYT meselesini yıl sonuna kadar çözeceğiz ile ilgili etiketler EYT vedat bilgin çalışma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.